Századvég: Vona Gábor lejtmenetben

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Századvég legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a magyarok többsége Orbán Viktort látja legszívesebben a miniszterelnöki pozícióban, Vona Gábor támogatottsága mindössze 7 százalék, aminek hátterében az ellenzéki politikus elmúlt időszakot jellemző népszerűségvesztése áll.

Az M1 aktuális csatorna által kedden ismertetett felmérés adatai szerint minden második választópolgár továbbra is Orbán Viktort látja legszívesebben a miniszterelnöki pozícióban. Botka László támogatottsága 17 százalék, őt követi Vona Gábor 7 százalékkal. Emellett a válaszadók 17 százaléka egyik felsorolt kormányfőjelöltet sem látná szívesen a miniszterelnöki székben, 2 százalék pedig valaki mást preferálna – közölték. A Századvég korábbi kutatásainak fényében Orbán Viktor megítélése összességében egyrészt a legkedvezőbb Magyarországon, másrészt kifejezetten stabilnak mondható az elmúlt éveket tekintve. A legnagyobb változás a Jobbik elnökének esetében látható – áll az ezer ember telefonos megkérdezésével készült felmérésben.

Összegzésük szerint Vona Gábor megítélése lényegében egy éve, a kvótanépszavazás óta trendszerűen romlik. 2016 szeptemberében a válaszadók 25 százaléka volt kedvező véleménnyel Vona Gáborról, ez az arány 2017 szeptemberére 12 százalékra csökkent, ezzel párhuzamosan az elutasítottsága 51 százalékról 68 százalékra nőtt – idézik fel. A Századvég szerint a 2014-es parlamenti választásokon a Jobbikra szavazók 40 százaléka kedvezőtlen véleménnyel van Vona Gáborról, azaz a “régi” jobbikosok jelentős része csalódott a pártelnökben.

Előző sztori

Megkezdték a gallyazást Szegeden

Következő sztori

EOS: javult a fizetési morál Magyarországon