Bulvár

Saját erőből folytatja az ivartalanítást a Szegedi Cicamentők

Saját erőből folytatja az ivartalanítást a Szegedi Cicamentők

2017. szeptember 7., csütörtök
Saját erőből folytatja az ivartalanítást a Szegedi Cicamentők

Újabb ivartalanítási programot indított a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete, ezúttal saját erőből. Ahogy korábban, úgy most is mentett állataink ivartalanításával párhuzamosan a kóbor állatok, valamint a hajléktalan, vagy a szociálisan rászoruló emberek cicáinak ivartalanítása a célunk.

Nyár közepén zárult a legutóbbi ivartalanítási program, amelyet a tavalyi, hasonló kezdeményezés folytatásaként egy svájci alapítvány, a Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz (SUST) támogatott. A több mint 1 millió forintos keret kereken 100 nőstény macska ivartalanítását tette lehetővé, de annyira nagy volt az érdeklődés, hogy úgy az egyesület döntött, saját erőből folytatja ivartalanítási programját! "Úgy tapasztaltuk az elmúlt hónapokban, hogy igenis igénye a gazdiknak a felelős állattartás elveit követve megelőzni a nem kívánt szaporulatot, csakhogy nagyon sokaknak egyszerűen nincs pénze elvégeztetni a beavatkozást. Programunk most ezeken a gazdikon kíván segíteni! Hisszük, hogy mindezzel hatékony és humánus lépéseket tehetünk a szegedi és város környéki kóbormacska-problémák orvoslásában is" - közölte a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete, amely várja olyan rászoruló macskatulajdonosok jelentkezését, akiknek az ivartalanítás komoly anyagi nehézséget jelent. Jelentkezni a +36 30/224-4208-as telefonszámon, illetve a cicamentes@gmail.com email címen lehet! Az ivartalanítási programokkal kapcsolatban fontos tudni, hogy ez ugyan komoly beavatkozás egy állat életébe, azonban a kóborállomány szaporodása megállításának egyetlen humánus megoldása. Az ivartalanítás előnye még, hogy csökkenti veszélyes, fertőző betegségek terjedését. Ahogy országszerte, Szegeden és környékén is változatlanul probléma a kóbor állatok magas száma, létük természetvédelmi, környezetvédelmi, egészségügyi és szociális problémákat generál. De ne feledjük: ezek az állatok mindannyian az emberi felelőtlenség következtében kerültek utcára! "Ahhoz, hogy ivartalanítási programunkat hatékonyan tudjuk működtetni, támogatókat is várunk, akik átvállalják egy-egy rászoruló gazdi házi kedvencének ivartalanítási költségét!" - közölte a szervezet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.