Sport

Röplabda: beérett a több évnyi munka a SZRSE-nél

Röplabda: beérett a több évnyi munka a SZRSE-nél

2017. szeptember 6., szerda
Röplabda: beérett a több évnyi munka a SZRSE-nél

Több évnyi munka után ismét felnőtt női csapatot indít az NB II-ben a Szegedi Röplabda Sportegyesület. A klub elsősorban a saját nevelésű játékosokra támaszkodik majd, kiegészülve az előző szezonban az SZTE EHÖK SE-ben szereplő négy profi röplabdázóval.

A másodosztályú felnőtt csapat indításában nagy szerepet játszott, hogy a Magyar Röplabda Szövetség a 2017/2018-as szezontól megváltoztatta a bajnokság kiírását, amelynek értelmében az NB II-es felnőtt bajnokság kiegészül az első osztályú klubok junior csapatait felvonultató U21-es bajnoksággal, miközben az NB II-es junior bajnokságot eltörlik. Ennek következtében döntött úgy a Szegedi RSE vezetősége, hogy a játékosok szakmai fejlődését előtérbe helyezve saját csapatot indít a másodosztályban. A gárda mellett az eddigiekhez hasonlóan

Strezenecki Gyula

dolgozik edzőként, míg

Bondor Tamás

a másodedzői és a technikai vezetői feladatokat látja el. „Ez a döntés félig a bajnokság átstrukturálása, félig pedig a saját döntésünk következtében született meg, hiszen most már évek óta dolgozunk azon, hogy saját nevelésű játékosokra építve felnőtt női csapatot tudjunk elindítani. Ez a csapat javarészt utánpótláskorú játékosokra épül, éppen ebből kifolyólag szerettünk volna egy junior csapattal részt venni a junior bajnokságban is, hogy kevesebb teher legyen a lányokon, de ezt az új rendszer nem teszi lehetővé” – mondta el megkeresésünkre

Dávid Tibor

, a Szegedi Röplabda Sportegyesület ügyvezető-elnökhelyettese. Az SZRSE juniorjait négy, a tavalyi szezonban az SZTE EHÖK SE csapatában röplabdázó játékossal egészítik ki, ám a két klub közötti korábbi együttműködés most megszakad, hiszen az SZTE EHÖK SE égisze alatt is a Szegedi Röplabda Sportegyesület játékosai szerepeltek az előző szezonokban. Az idei bajnokság kiírása értelmében a SZRSE a másodosztály közép-magyarországi csoportjába került, ahol az Újpest, az MTK, a Palota RSC és a Gödöllői RC junior csapataival, valamint a Közgáz SC, a HÉP-RÖPKE SE, a Delta RSE Érd, a TAC-SZESE és a Kalocsai SE felnőtt csapataival küzdhet meg. Az alapszakaszban a csapatok oda-vissza vágós rendszerben két fordulót játszanak, majd a rájátszásban a női felnőtt NB II-es bajnokság csapatai egy külön fordulót játszanak már az U21-es csapatok nélkül. A rájátszásba a csapatok magukkal viszik az alapszakaszban elért eredményüket, beleértve a junior csapatok elleni mérkőzéseket is.

Közben az is kiderült, hogy a klub hat év után a férfi Magyar Kupában is indít felnőtt csapatot. A Szegedi RSE férfi csapata az elmúlt években egyetemi egyesületként szerepelt a másodosztályú bajnokságban és a Magyar Kupában is, sőt zsinórban három bajnoki címet zsebelt be. A klub ebből a megfontolásból szeretett volna feljebb lépni és az élvonalban elindulni, ezt azonban jelenleg az anyagi lehetőségeik nem teszik lehetővé, így az augusztusi egyeztetéseket követően úgy döntöttek, hogy idén nem vesznek részt a másodosztály küzdelmeiben, ellenben a Magyar Kupában elindulnak. „Az is egy jó dolog, ha a csapat halmozza a sikereket és a trófeákat, de az NB II-ben nyert bajnoki címek után a játékosok is új kihívásokra vágynak. Egyelőre nem sikerült biztosítani a feltételeket egy első osztályú gárda elindításához, azonban szeretnénk egyben tartani a csapatot, éppen ezért döntöttünk a kupaindulás mellett. Talán ezután az átmeneti év után jövőre már lesz lehetőségünk kipróbálni magunkat az élvonalban és az is egészen egyedülálló lenne, ha esetleg mindkét csapatunk az NB I-ben szerepelne idővel, mert ezt nem nagyon mondhatja el más klub magáról Magyarországon” – tette hozzá Dávid Tibor. A küzdelmeket a selejtező körben a tavalyi NBII-es bajnokság bronzérmes csapatával, a nyíregyházi GLP SE-vel kezdik meg a szegediek. A csapat küzdelemre való felkészítését a 2017/2018-as szezonban az eddigi csapatkapitány Bondor Tamás veszi át az öt idényen át remek munkát végző Strezeneczki Gyulától.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.