/

Roma hitéleti közösségi napot rendeztek Alsóvároson

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Roma nyelven is felcsendültek szent énekek az alsóvárosi ferences templomban, ahol Dúl Géza, az MKPK cigánypasztorációs referense celebrált szentmisét az első alkalommal megrendezett Roma Kulturális és Hitéleti Közösségi Napon.

Hagyományteremtő céllal rendezett hitéleti napot a Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, amelynek elnöke, Nagy Mihály arról tájékoztatott, hogy a nemrég megújult alsóvárosi tanodába, illetve az alsóvárosi ferences templomba invitálták a híveket. A szentmisét Dúl Géza, az Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) cigánypasztorációs referense celebrálta. A mise alatt a Ceferino Ház ifjúsági közössége zenélt, s roma nyelven is énekeltek szent énekeket.

Ezt követően Dúl Géza atya megszentelte a Roma Közösségi Házat, majd Nagy Mihály, a CNÖ elnöke köszönetet mondott azoknak, akik segítették a munkáját, aminek köszönhetően létrejöhetett ez a nem mindennapi esemény.

Jellegzetes roma ételeket fogyaszthattak el a résztvevők, majd kerekasztal beszélgetés zajlott a Váci Egyházmegye Cigánypasztorációs Irodájának cigány munkatársaival. A nap végén egyházi és roma énekeket, dalokat hallgathattak meg a résztvevők.

Nagy Mihály, a CNÖ elnöke elmondta, a programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma által a nemzetiségi kulturális kezdeményezésekre kiírt pályázat jóvoltából valósították meg.

Fotó: CNÖ

no images were found

Előző sztori

Tízezren a harmadik Magyar Értékek Napján

Következő sztori

Úszás: Czene Attila is pályázik a MÚSZ elnöki posztjára