Közélet

Online is igényelhető a diákhitel

Online is igényelhető a diákhitel

2017. szeptember 6., szerda
Online is igényelhető a diákhitel

A Diákhitel Központ Zrt. bevezeti az elektronikus aláírással történő szerződéskötést, így szerdától online is igényelhető a diákhitel - jelentette be Bugár Csaba, a társaság vezérigazgatója szerdán, Budapesten sajtótájékoztatón.

Ez a lépés lehetővé teszi a felsőoktatásban tanuló hallgatók számára, hogy személyes megjelenés, illetve papír alapú dokumentumok kitöltése, leadása nélkül köthessenek diákhitel szerződést. Az elektronikus aláírással történő szerződéskötés feltétele, hogy az igénylést a Neptun vagy ETR tanulmányi rendszeren keresztül kell indítani, és emellett szükség van ügyfélkapus hozzáférésre - fejtette ki a vezérigazgató. Hozzátette ugyanakkor, hogy a diákhitelek az eddig megszokott módon is igényelhetőek a felsőoktatási intézmények tanulmányi osztályain, illetve valamelyik Diákhitel partnerintézeten keresztül. A felvehető hitelösszegek idén szeptembertől változatlanok: a szabad felhasználású Diákhitel1 esetében havonta legfeljebb 50 ezer forintot lehet igényelni, míg a Diákhitel2 továbbra is kizárólag a képzési díj kiegyenlítésére fordítható. Azok a hallgatók, akik szeptember 15-ig benyújtják a diákhitelkérelmüket, október 15-én juthatnak hozzá a megigényelt összeghez: a Diákhitel1 esetében a hallgató bankszámlájára, míg a Diákhitel2 esetében közvetlenül a felsőoktatási intézménynek utalja át a Diákhitel Központ a pénzt - mondta el

Bugár Csaba

. Az eseményen Szabó Zoltán Attila, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója az e-közigazgatás fejlesztéseiről szólva elmondta, hogy a jövő év elejétől elindítják a Cégkaput, amelyen keresztül majd a vállalkozások tarthatják a kapcsolatot az állami szervezetekkel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.