Közélet

Nézőpont: Merkel most fizette meg a menekültpolitikája árát

Nézőpont: Merkel most fizette meg a menekültpolitikája árát

2017. szeptember 25., hétfő
Nézőpont: Merkel most fizette meg a menekültpolitikája árát

Angela Merkel német kancellár most fizette meg bevándorláspolitikája árát - mondta a Nézőpont Csoport vezetője vasárnap este az M1 aktuális csatornán.

Mráz Ágoston Sámuel

szerint nincs könnyű helyzetben a német kormányfő, hiszen koalíciós partnere, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) eddigi legrosszabb eredményét érte el a választásokon. Hozzátette, a következő hónapok valószínűleg koalíciós tárgyalásokkal telnek majd. Az elemző beszélt arról is, egy elitellenes hangulatban születhetett ilyen eredmény a német választásokon, ezt támasztja alá a rendszerellenes Alternatíva Németország (AfD) jó szereplése. Az

Angela Merkel

kancellár vezette CDU/CSU jobbközép pártszövetség kapta a legtöbb szavazatot a vasárnapi németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-)

választáson

, de támogatottsága nagymértékben csökkent, és a koalíciós társé, a szociáldemokrata párté (SPD) történelmi mélypontra süllyedt, a Bundestag harmadik számú ereje pedig az újonc AfD - mutatták ki az urnazárás utáni első eredménybecslések.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.