Nem kérnek Botkából a baloldalon

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egymásnak ellentmondó nyilatkozatok röpködnek a “demokratikus” ellenzék sorai közt, de még az MSZP-n belül is – közölte a hirado.hu.

Alig egy nap telt el Botka László választmányi beszéde óta, és az Együtt, de még az MSZP elnöke is a szocialisták miniszterelnök-jelöltjével ellentétes nyilatkozatot tett – írja a hirado.hu.

A szegedi polgármester szombati beszédében felsorolta potenciális szövetségeseit, a Liberálisok és a Párbeszéd mellett felmerült az Együtt is. A szomorú valóság az, hogy egyik párt sem erősítette meg, hogy összefogna az MSZP-vel, az Együtt még cáfolta is Botka szavait. Pataki Márton, a párt elnökségének tagja szerint a szocialisták elutasítottsága miatt az MSZP-vel nem lenne értelme összefogni. Ezen felül kiemelte, hogy Botka László egyszer már felültette őket, amikor elmaradt vele a találkozójuk.

A szocialistákkal nem éppen rózsás kapcsolatot ápoló DK-t már nem is említette lehetséges partnerként Botka, akiről Gyurcsány Ferenc szombaton azt mondta, személyesen felelős a baloldali együttműködés eddigi sikertelenségéért. A DK elnök korábban úgy fogalmazott: az MSZP-nek előbb-utóbb be kell látnia, hogy a baloldali együttműködés nélküle nem megy.

A DK és az MSZP viszonyáról Molnár Gyula szocialista pártelnök a hirado.hu-nak azt nyilatkozta:
„Azt is hallottam a DK elnökétől, hogy utolsó nap is lehet még bármin változtatni. Azt gondolom, hogy a konkrét ilyen típusú személyi kérdésekről a legvégén fogunk beszélni.”

Előző sztori

Az LMP alternatívát kíván nyújtani Szegeden

Következő sztori

Az SZTE területén építi meg a kormány az atlétikai centrumot