Közélet

Négy embercsempészt fogtak el a rendőrök Ásotthalom közelében

Négy embercsempészt fogtak el a rendőrök Ásotthalom közelében

2017. szeptember 17., vasárnap
Négy embercsempészt fogtak el a rendőrök Ásotthalom közelében

Négy embercsempészt fogtak el a rendőrök Ásotthalom közelében, a szerb és bosnyák állampolgárok 12 határsértő szállításában vettek részt - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-t.

Huber Krisztián

közölte, a járőrök szombat éjszaka egy svájci személyautót ellenőriztek Ásotthalom külterületén, a gépkocsit egy szerb állampolgárságú férfi vezette. A járműben tizenkét, magát afgán és bangladesi állampolgárnak valló migráns utazott. A férfiakat, meghallgatásukat követően, a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz - tudatta a főhadnagy. A közelben egy osztrák személyautót is megállítottak. A gépkocsi két szerb és egy bosnyák utasa megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy a migránsokat szállító sofőr társai és a bűncselekményt együtt követték el - közölte a szóvivő. A szerb és bosnyák állampolgárokkal szemben embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.