Írjon nekünk

Közélet

Molnár Áron: A szolgálat a legfontosabb dolgunk! + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A választási eredmény megmutatta, ha egy település összefog, sok mindent meg tud valósítani – fogalmazott az algyői képviselő-testület alakuló ülésén Molnár Áron polgármester.

Megtelt a Faluház az algyői képviselő-testület alakuló ülésére, amelyen először Vidács László, a helyi Választási Bizottság HVB elnöke ismertette az időközi választás eredményeit, majd letette az esküt Molnár Áron újraválasztott településvezető és a képviselők is. A nyolcfős testületbe kizárólag a Molnár-féle csapat tagjai kerültek be: Balázs Zsolt, Gubacsi Enikő, Torma Tiborné, Ozsváth Lászlóné, Bogdán Tamás, Füzessy István, Nagy Miklósné és Kiss Róbert.

A napirend megszavazása után polgármesteri programját ismertette Molnár Áron, amely jórészt fedi a 2014-eset. Mint mondta, furcsa lett volna, ha három év elteltével teljesen újjal állt volna elő. Igaz, egyes elképzelései már megvalósultak, mások folyamatban vannak, illetve természetesen időközben is előtérbe kerültek olyan területek, amelyeknél előrelépésre van szükség szerinte. Elmondta, Algyő gazdag település, ami megjelenik indirekt módon is a nagyközségben, amikor olyan fejlesztéseket hajtanak végre, amelyek javítják az életkörülményeket, legyen szó utak aszfaltozásáról, járdák építéséről, az esővízelvezető-rendszer rekonstrukciójáról, vagy épp fürdőfejlesztésről. Mint mondta, a kérdés, hogy mit lehet tenni az infrastrukturális fejlesztéseken túl a helybéliekért, majd számba vette azokat a támogatási rendszereket, amelyek ezt a célt szolgálják. Ezek közé tartozik, hogy támogatják az első lakás megszerzését, ami annyira népszerű, hogy várhatóan még idén bővíteni kell az erre szánt költségvetési keretet. Minden megszületett algyői gyermek családját 100 ezer forinttal támogatnak a babakötvényen keresztül. Célként jelölte meg ezen támogatási formák bővítését, méghozzá olyan elemekkel, amelyek nem csupán a fiatal korosztályt segítik.

Molnár szerint foglalkozni kell a falu vonzerejének növelésével, hiszen Algyő is az elöregedő települések közé tartozik, mint oly sok másik hazánkban. Éppen ezért kezelik komplex módon a fiatal családok és párok itt tartását, hiszen épül délnyugati lakópark, fecskeház program is van, esetlegesen el kell gondolkodni a polgármester szerint a bérlakásprogram kibővítésén is. Kiemelte, hogy az algyőiek helyben maradása nagyban kapcsolódik a civil szervezetek munkájához, a kultúrához és a sporthoz, hiszen ha minden lehetőség adott Algyőn, akkor nem kell bejárni például Szegedre egy színházi előadásért.

A munkahelyteremtés kapcsán emlékeztetett a polgármester a görög vegyi üzemmel kapcsolatos népszavazásra, a kifejezte reményét, hogy a ciklusból hátralevő két évben nem érdekek ütköztetéséről fog szólni gazdaságfejlesztési célok megvalósítása, s leszögezte: nem lehet Algyő érdeke ellen vitatkozni, ehelyett a kompromisszumkeresésnek kell előtérbe kerülnie. Elmondta azt is, hogy Algyőn jól működik az idősgondozói hálózat, de érzékelték, hogy van igény otthonra is, amivel kapcsolatban megjegyezte, reméli, hogy ez év végén vagy jövő év elején egyértelmű irányt tudnak szabni ebben a kérdésben.

Az újraválasztott polgármester az elmúlt három év vitáinak fényében nem bánja különösebben, hogy nincs ellenzéke, de mint mondta, pontosan tudja, hogy nagy felelősséggel is jár a képviselő-testület egységessége. Már a 2014-es választások után is fontos volt, hogy visszajelzéseket kapjanak a lakosságtól, de a jövőben még több lakossági fórumot és kerekasztal beszélgetést fognak tartani, hiszen minden képviselő számára fontos, hogy tudják, jó irányba haladnak-e. Molnár kijelentette, a választási eredmény megmutatta, ha egy település összefog, sok mindent meg tud valósítani. Megköszönte a választók bizalmát, s úgy fogalmazott, hogy a szolgálat a legfontosabb dolga neki és a nyolc testületbe jutott képviselőnek egyaránt.

Molnár Áron polgármesteri programját egyhangúlag támogatta a grémium.

Hírzóna

Újabb könyv született a Szegedi Ítélőtábla történetéről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A kötetet november 22-én, pénteken mutatják be.

Tovább olvasom

Közélet

Nagyobb balesettől tartanak a Kecskeméti utcában lakók

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tegnap egy parkoló autónak ütközött, majd felborult egy autó a Kecskeméti utcában. Az ott lakók szerint nagyobb baj is történhet.

Tovább olvasom

Közélet

Nem érkezett panaszbejelentés az IKV-hoz a tarjáni drogtanyáról

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Rendszeresen visszajárnak a hajléktalanok és a drogosok az egyik Kereszttöltés utcai panelház lépcsőházába.

Tovább olvasom

Aktuál