Sport

Minden igényt kielégít a felújított tiszaszigeti öltöző

Minden igényt kielégít a felújított tiszaszigeti öltöző

2017. szeptember 20., szerda
Minden igényt kielégít a felújított tiszaszigeti öltöző

Közel húsz éve épült az első öltöző a futballisták számára Tiszaszigeten, volt, hogy Ferenczi Ferenc polgármester maga dolgozott az épületen. Mostanra mintegy 30 millió forint összértékben teljesen felújították, azonban a beruházásoknak nincs vége a Tiszasziget SE-nél.

Igazi ékszerdoboz épült a tiszaszigeti sportpályán, aminek eredményeképp kulturált körülmények között fogadhatja az ellenfeleit a Tiszasziget SE. A fejlesztésnek során, a tetőtéren kialakítottak két, felnőtt csapat, valamint két ifjúsági csapat számára használatos öltözőt és az ehhez kapcsolódó higiéniás blokkot. Helyet kapott még egy szertár, így az eddigi, földszinten található helység, amit öltözőnek használtak, a közösségi tér szerepét tölti be, ahol mintegy 40 főt tudnak befogadni. A terasz mellett raktárak épültek, ahol a pályagondozáshoz szükséges eszközöket tárolják. Új játékos kijáró is várja a Tiszaszigetre érkező futballistákat, e mellett a szurkolók kényelmét a mintegy 80 fő számára lehetőséget biztosító fedett lelátó szolgálja a megvalósult digitális eredményjelző mellett. Új labdafogó hálók is kerültek a kapuk mögé, a szigeti pályán pedig a megfelelő öntözés is megoldott. "Olyan sportkomplexumot sikerült kialakítani, ami teljes mértékben megfelel a kor követelményeinek. Akárhány csapat jött ide, mindig elismerően szóltak arról, hogy ennek a kis településnek milyen szép öltözőépülete van" – összegezte a TAO-s pályázatok segítségével megvalósult beruházásokat

Ferenczi Ferenc

, a település polgármestere, egyben a klub elnöke. A programnak köszönhetően két kisbusszal is gazdagodott az egyesület, aminek nem csak a meccsekre, hanem az edzésekre való eljutásban is van szerepe. Az öltöző mintegy 30 millió forintból újult meg, a munkálatok azonban egészen 1998-ig nyúlnak vissza, amikor társadalmi munkának köszönhetően készült el az épület, ebben többek között anno a polgármester is segédkezett. "Szerintem a végleges formáját elnyerte az öltöző, most már csak fenn kell tartani. Mindig vannak terveink, a következő az, hogy egy nagyméretű műfüves pályára adtunk be pályázatot. Nagy lökést adna a Tisza-Maros térség labdarúgásának egy ilyen pálya, amit az újszentiváni, a szőregi, a deszki és a tiszaszigeti fiatalok tudnának használni. Ekkor lesz igazán korrekt a történet, mert Tiszaszigeten a foci körül egy olyan társaság van, akik valóban szeretik a labdarúgást, minden szépségével és bánatával együtt. Hosszú évek óta önzetlenül végzik a munkát ezek az emberek, itt emelném ki Kiss Róbert munkáját, az ő személyiségének köszönhetően 25-30 fős, baráti mag alakult ki a sportkör körül. Van, aki állja a vacsorát a mérkőzések után, más a költségvetésbe segít, remélem, példaértékű másfelé is a közösségünk. Nehéz lesz fenntartani, mert lemondással és anyagi áldozatokkal jár, de a foci már hobbi, és általában az emberek mindent megtesznek a hobbijukért, legyen szó vadászatról, vagy futballról" – tette hozzá a klub elnöke.

Az előző szezon történelmi volt a tiszaszigeti csapat életében, hiszen fennállása során soha nem végzett még dobogón a megyei I. osztályban, Bernát Péter együttese azonban harmadik helyen zárta a 2016/17-es idényt. "Le a kalappal a srácok előtt, főleg azért, mert hátrányban voltunk az előttünk lévőkkel szemben, de végül az ellenfelek pályáján, Algyőn és Ásotthalmon biztosítottuk be a harmadik helyünket. Bernát Péter NB II-es múlttal rendelkezik, emberileg és edzői kvalitását tekintve is nagyban hozzájárult ehhez a sikerhez, hallgatnak rá a srácok” – emelte ki a játékos-edző szerepét Ferenczi Ferenc, aki bízik benne, hogy idén is hasonló eredményt érnek el, így a harmadik és a hatodik hely között végeznek a megyeegyben. A klub továbbra is várja azon fiatalokat, akik érdeklődnek a labdarúgás iránt, hiszen az U7, U9, U11 és U16-os korosztályos csapatokkal is rendelkezik a tiszaszigeti egyesület. A Bozsik-program a szigeti felnőtt csapat két strandlabdarúgó-válogatottja, Rutai Balázs és Deák Donát oktatja a gyerekeket, a kapu pedig nyitva áll a környék, így az újszentiváni vagy szőregi gyerekek előtt is. "Kübekházán is elkezdtük az ovifocit, amit lehet, azt a magunk szerény eszközeivel visszük előre, bízom abban, hogy ezt hosszútávon sikerül megvalósítanunk” – zárta Ferenczi Ferenc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.