Merkel és Schulz török és arab nyelven kampányol

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Török és arab nyelvű szórólapokkal buzdítja szavazásra a Németországban élő törököket az Angela Merkel által vezetett CDU és Martin Schulz pártja, az SPD is – közölte a PestiSrácok.

A szeptember 24-i választás közeledtével úgy tűnik, hogy nem csupán a német, de a török és az arab anyanyelvű szavazatokért is kiélezett küzdelem bontakozott ki a pártok között – írja a PestiSrácok. A portál szerint Martin Schulz az igazságszolgáltatást hangsúlyozza, míg a CDU adókedvezményeket ígér, valamint teljes foglalkoztatottságot, illetve a képzett munkavállalók bevándorlását szabályozó törvényt.

Ez a kampánystratégia azért érdekes, mert Erdogan török elnök határozottan felszólította a Németországban élő törököket, hogy ne szavazzanak se a CDU-ra, sem pedig az SDP-re, mivel szerinte a két párt csak azért kelt feszültséget Törökországgal kapcsolatban, hogy szavazókat szerezzen az Erdoğannal szembeni verbális keménykedéssel.

Hivatalosan több mint félmillió német-török kettős állampolgár él Németországban, azonban sokan nem tartják meg török állampolgárságukat, miután megszerezték a németet, így jóval többre tehető a török származású német szavazók száma. A PestiSrácok szerint ez a réteg igen inaktív politikailag, sokuk nem tervezi, hogy elmegy szavazni.

Előző sztori

Csökkentették a brit terrorkészültségi szintet

Következő sztori

Labdarúgás: a hétvége összes megyei eredménye + TABELLÁK