Közélet

Merkel és Schulz török és arab nyelven kampányol

Merkel és Schulz török és arab nyelven kampányol

2017. szeptember 17., vasárnap
Merkel és Schulz török és arab nyelven kampányol

Török és arab nyelvű szórólapokkal buzdítja szavazásra a Németországban élő törököket az Angela Merkel által vezetett CDU és Martin Schulz pártja, az SPD is - közölte a PestiSrácok.

A szeptember 24-i választás közeledtével úgy tűnik, hogy nem csupán a német, de a török és az arab anyanyelvű szavazatokért is kiélezett küzdelem bontakozott ki a pártok között - írja a

PestiSrácok

. A portál szerint Martin Schulz az igazságszolgáltatást hangsúlyozza, míg a CDU adókedvezményeket ígér, valamint teljes foglalkoztatottságot, illetve a képzett munkavállalók bevándorlását szabályozó törvényt. Ez a kampánystratégia azért érdekes, mert

Erdogan

török elnök határozottan felszólította a Németországban élő törököket, hogy ne szavazzanak se a CDU-ra, sem pedig az SDP-re, mivel szerinte a két párt csak azért kelt feszültséget Törökországgal kapcsolatban, hogy szavazókat szerezzen az Erdoğannal szembeni verbális keménykedéssel. Hivatalosan több mint félmillió német-török kettős állampolgár él Németországban, azonban sokan nem tartják meg török állampolgárságukat, miután megszerezték a németet, így jóval többre tehető a török származású német szavazók száma. A PestiSrácok szerint ez a réteg igen inaktív politikailag, sokuk nem tervezi, hogy elmegy szavazni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.