Közélet

Manfred Weber: jogos az igény határvédelem támogatására

Manfred Weber: jogos az igény határvédelem támogatására

2017. szeptember 5., kedd
Manfred Weber: jogos az igény határvédelem támogatására

Az Európai Parlament néppárti frakciójának elnöke szerint az Európai Uniónak részt kell vennie a külső határait védő kerítés finanszírozásában - írja a Magyar Idők.

"Magyarország sokakkal egyetemben ellenőrzi a külső határokat. Az Európai Bizottságnak egy

ilyen kérést

egyszerűen nem lehet az asztalról lesöpörnie” - fogalmazott a Münchner Merkur nevű lapnak adott interjújában

Manfred Weber

. Kiemelte, hogy ugyanakkor Magyarországnak el kell ismernie, hogy a „szolidaritás nem egyirányú utca”,

Orbán Viktornak

pedig el kell fogadnia, hogy szükséges az unió tagállamai közötti szolidaritás. A

Magyar Idők cikke

hangsúlyozta, hogy Weber kerülte azt, hogy miért kellene kötelezően „szolidaritásnak” nevezni egy olyan valamiben való részvételt, amit más uniós magállamok demográfiai okokra hivatkozva saját maguk számára létfontosságúnak tekintenek, hiszen a jóból való részesedést egyetlen más esetben sehol soha nem tekinti kötelezőnek. Az Európai Parlament néppárti frakciójának elnöke az Európai Bíróságnak az uniós migránskvótára vonatkozó, holnapra várható döntése kapcsán kijelentette: az ítélet az utolsó esély, hogy az EU-ban a migrációs politika miatt feltépett sebek begyógyuljanak. Hozzátette: „Minden tagországtól elvárjuk, hogy tartsa tiszteletben a bírósági döntést a menekültek elosztását illetően”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.