Közélet

Magyar Idők: Gyurcsány az MSZP elnökével egyeztet

Magyar Idők: Gyurcsány az MSZP elnökével egyeztet

2017. szeptember 2., szombat
Magyar Idők: Gyurcsány az MSZP elnökével egyeztet

Botka Lászlóval nem, az MSZP elnökével, Molnár Gyulával viszont rendszeresen egyeztet Gyurcsány Ferenc – ezt maga a DK elnöke ismerte el, aki szerint lesz együttműködés a két párt között.

A

Magyar Idők arról számolt be

, egyre több jel erősíti meg, hogy az MSZP-ben belátták: miniszterelnök-jelöltjük,

Botka László

nem váltotta be a hozzá fűződő reményeket, szövetségi politikája pedig nemhogy a kormány leváltására nem képes, hanem inkább a párt elszigetelődéséhez vezet.

Gyurcsány Ferenc

az Echo TV-nek ismerte el egy nyugdíjasokkal foglalkozó konferencián, hogy Botka László még nem kereste őket, ellenben

Molnár Gyulával

, az MSZP elnökével rendszeresen, így a napokban is egyeztetett. A DK elnöke először megpróbálta elviccelni, hogy csupán az életről, a nyárról társalog Molnárral, ám amikor a csatorna megkérdezte, hogy az összefogásról is szó van-e, Gyurcsány kijelentette, „hívjuk együttműködésnek, hát persze”. – Lesz együttműködés – tette egyértelművé a DK elnöke. A televízió megszólaltatta a konferencián ugyancsak részt vevő Molnár Gyulát is, aki igennel felelt arra, hogy lesz-e együttműködés a DK-val. A pártelnök másodpercekkel később azt állította, hogy csupán sóhajtott egyet. Később Molnár Gyula az ATV vendége volt, ahol azt bizonygatta: szirénhangok, és szándékos zavarkeltést szolgálnak azok a hírek, miszerint az MSZP rövid időn belül kihátrál Botka László mögül. Arra a kérdésre, hogy 2018-ra Botka lesz-e a legjobb, a pártelnök úgy fogalmazott, hogy „nincs más választás, 19-re lapot húztunk, elugrottunk a trambulinról, végig fogunk menni az úton”. Márpedig ez az út eddig az MSZP mélyrepüléséhez vezetett: a párt támogatottsága valamennyi közvélemény-kutató mérése szerint csökkent. Valódi csapás a szocialisták számára, hogy egy saját rendelésű, belső közvélemény-kutatás kimutatta: éppen a nyugdíjasok fordultak el tőlük. „Amikor Botka László bejelentette, hogy kormányra kerülésük esetén visszaadnák a 13. havi nyugdíjat, a nyugdíjasok körében még 31 százalékos támogatottságnak örvendhettek a szocialisták. Ám azóta hónapról hónapra egyre csökkent az MSZP nyugdíjastábora: júniusban 28, júliusban 27 százalékon állt a párt, augusztusban pedig a szavazóknak már csak 20 százaléka szimpatizált a szocialistákkal ebben a társadalmi csoportban” – derült ki a felmérésből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.