Labdarúgás: peches vereséget szenvedett az atomvárosban a HFC

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pakson sem termett pont a Hódmezővásárhelyi FC-nek, amely ezzel hét fordulót követően még nyeretlen az NB III-ban.

Ezúttal négy, az első csapatból visszajátszó labdarúgó volt a HFC ellenfelének soraiban: a paksiak első csapatából többek között Szakály Dénes és Báló Tamás is pályára lépett vasárnap délután.

Mindezek ellenére jól játszott a Vásárhely, és nagyobb lehetőségeket dolgozott ki ellenfelénél, azonban a félidő hajrájában Adamcsek Máté lépett ki egy ütempasszal a védők mögött, majd a rövid sarokba lőtte a labdát, ezzel megszerezte a vezetést a csapatának.

A szünet után a lehető legrosszabbul folytatódott a meccs vásárhelyi szempontból: Simon Márk távoli lövése a kapufa tövéről pattant Bordás Dániel kapujába. Ami a hazaiaknak befele, az a HFC-nek kifele pattant, hiszen volt olyan támadása Szilágyi Norbertéknek, amikor egy akción belül háromszor is a léc mentette meg a hazaiakat attól, hogy gólt kapjanak. A félidő derekán legalább a szépítés összejött a HFC-nek, Varga Bence két védő között kilépve tekerte el a labdát Rácz Gergő mellett, de hiába voltak még egyenlítési lehetőségei a vendégeknek, ezek rendre kimaradtak, vagy pedig az atomvárosi kapus mutatott be bravúros védéseket.

Hetedik mérkőzésén harmadjára hagyhatta el pont nélkül a pályát a Hódmezővásárhelyi FC, amely így utolsó előttiként áll az NB III Közép csoportjának mezőnyében. Major László együttese jövő vasárnap a közvetlenül előtte álló, ötpontos Vecsés ellen törhet szezonbeli első sikerére.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 7. forduló

Paksi FC II. – Hódmezővásárhelyi FC 2-1 (1-0)
Paks, vezette: Sipos Katalin (Molnár Máté, Legeza László).
Paks II.: Rácz G. – Bagó, Zachán, Báló, Fejős (Pál, 66′), Bognár, Szakály D., Simon M. (Györgye, 88′), Nagy Á., Hanol (Berdó, 55′), Adamcsek. Vezetőedző: Osztermájer Gábor.
HFC: Bordás – Kormányos (Bürgés, 87′), Huszár, Pataki, Prasler, Végh (Laczkó, 68′), Szilágyi, Ablonczy, Mezei, Szabó D. (Varga B. – a szünetben), Faggyas. Vezetőedző: Major László.
Gól: Adamcsek (40′), Simon M. (47′) ill. Varga B. (66′).
Sárga lap: Báló (21′), Bagó (74′), Bognár (79′) ill. Szilágyi (38′), Kormányos (49′), Végh (69′), Ablonczy (79′), Varga B. (83′).

Major László: “Egyetlen szavam nem lehet a játékosaimra, nagyszerűen játszottak, hat helyzetünkből egyet értékesítettünk, az ellenfelünk kettőből kettőt.”

Előző sztori

Dörner: Aki fél, az ne írjon drámát!

Következő sztori

Botka László hétfőn ismerteti ajánlatát az ellenzéki szövetségre