Labdarúgás: hazatért Szűcs Róbert

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfőtől már nem Major László irányítja az NB III Közép csoportjában szereplő Hódmezővásárhelyi FC-t: utódja a Csongrádról a klubhoz hazatérő Szűcs Róbert lett.

“Nem örültünk annak, ahogy elkezdődött a szezon, ezért pénteken már ülésezett az elnökség, akkor még konkrét döntés nem született, mert nem akartunk a vasárnapi mérkőzés előtt beleavatkozni. Hétfőn egyhangúlag úgy döntöttünk, Major Lászlót felmenti az elnökség az edzői feladatok alól. Koncepcionális kérdés volt, hogy vásárhelyi vonalon szeretnénk elindulni, nem úgy alakultak az átigazolások sem, hogy a vásárhelyiséget tudtuk volna erősíteni, ezt szeretnénk visszahozni” – indokolta a döntést az NB III Közép csoportjában hét fordulót követően négy ponttal, nyeretlenül álló Hódmezővásárhelyi FC elnöke, Horváth Zoltán. Hozzátette, a két év alatt, Csongrádon szép eredményeket elérő szakember kérésére Antal Krisztián lesz a segítője, kapusedzőként továbbra is Kovács Krisztián dolgozik, az ő hármuk feladata lesz, hogy elinduljon a tabellán felfelé a HFC. “Továbbra sem változott az eredetileg kitűzött cél, szeretnénk az első nyolc hely valamelyikén végezni, de az alapvető elvárás az, hogy bennmaradjon a csapat. Erre álláspontom és az elnökség szerint is alkalmas a csapat. Az új edző csak télen tud belenyúlni a keretbe, de ez a keret többre hivatott annál, ahány pontja van. Ezúton is köszönöm Major László kétéves munkáját, összességében lényegesen több pozitív élmény és emlék marad az ő személyét illetően, bízom benne, hogy benne is több pozitív emlék marad, sok sikert kívánok pályafutása folytatásához. Az élet ilyen, néha meg kell hozni az emberi oldalát tekintve kellemetlen döntéseket” – fogalmazott Horváth Zoltán.

Megjegyezte, sosem volt az divat Hódmezővásárhelyen, hogy valakit tűzoltásképpen bedobjanak, így Szűcs Róbert esetében is az elnökség hosszútávon gondolkodik. A most felálló stábban ismét helyet kap Kandó Róbert, aki szakmai igazgatóként az összes nagypályán játszó korosztálynál dolgozozik, valamint többek között szakmai tanácsokkal segíti a felnőtt csapat stábját is.

“Kicsit vívódtam magamban, mert Csongrádon elkezdtem egy munkát, vásárhelyi vagyok, itt fociztam közel harminc évet, majd edző is voltam utánpótlásban és felnőtteknél is. Gondban van most a csapat, így segítenem kell a klubnak” – összegzett a hétfői kinevezésekor éppen születésnapját ünneplő edző.

Szűcs Róbert a szezonban a HFC több mérkőzését is megtekintette, így ismerős lehet számára új csapata: egyúttal szeretne minél több, vásárhelyi fiatalt beépíteni az NB III-as együttesből. A kispadon vasárnap, a Vecsés elleni hazai mérkőzésen debütálhat, mint ennek kapcsán elmondta, hazai pályán győzelemmel szeretne bemutatkozni. “A szakmai dolgok nem izgalmat, hanem motivációt adnak számomra. Több tehetséges gyerek van a klubnál, Hódmezővásárhely több NB I-es labdarúgót is adott, ezt szeretnénk visszahozni. Ezért is dolgozik Kandó Róbert, akivel közösen összedolgozva megpróbáljuk fiatal, vásárhelyi játékosokkal feltölteni. Bízunk a közönség segítségében is, reméljük, sokan kijönnek vasárnap” – tekintett a vasárnapi, első mérkőzésre.

A váltás Csongrádon viszont egészen mást eredményez: ahogyan klub elnöke, Kiss István érdeklődésünkre elmondta, a vezetőség azt a döntést hozta, hogy új edzőt keres, de ebben nem fognak kapkodni. “A héten Bánfi Zoltán szakosztályvezető és jómagam tartjuk az edzéseket és vezényeljük le a meccset. A vezetőség nevében is sok sikert kívánunk Robinak, az amatőrök között profi szellemet próbált bevezetni, remélem, valamikor visszakerül majd még hozzánk!” – fogalmazott a klubvezető.

Előző sztori

Kézilabda: tovább fejlődne Sirián Szederke

Következő sztori

24 millió forint hagyományőrzésre, közösségfejlesztésre