Sport

Labdarúgás: három pontért jöttek a portugálok + FOTÓK

Labdarúgás: három pontért jöttek a portugálok + FOTÓK

2017. szeptember 3., vasárnap
Labdarúgás: három pontért jöttek a portugálok + FOTÓK

A tavalyi Eb-n emlékezetes meccsen játszottunk döntetlent a portugálokkal, vasárnap este vb-selejtezőn csap össze a két nemzet labdarúgó-válogatottja.

Fernando Santos

szövetségi kapitány szombati sajtótájékoztatóján kijelentette, csakis a három pont megszerzését tartja elfogadhatónak tanítványaitól. Elmondta, tisztában vannak azzal, hogy a magyaroknak ez az utolsó lehetőségük továbbjutási álmaik életben tartására, ezért biztos benne, riválisuk mindent megtesz majd a győzelemért. Hozzátette, éppen ezért nem lesz könnyű a vasárnapi találkozó. Megjegyezte, semmiképpen sem szabad a magyarok andorrai vereségéből kiindulniuk, ott ugyanis kísérleti csapattal állt fel riválisuk. A szakember ugyanígy nem akart foglalkozni a két csapat márciusi, portugáliai összecsapásával, amelyen a magyarok - véleménye szerint - szokatlanul defenzív taktikával játszottak, de emlékeztetett rá, hogy amikor a mérkőzés "már veszni látszott" számukra, a 4-3-3-as felállásban veszélyesebbek voltak. A szakember kiemelte, ahogy a legtöbb esetben, ezúttal is erősen szeretnének kezdeni, azonban a legfontosabb a győzelem, hogy több gólt lőjenek, mint az ellenfél.

Pepének,

a védelem alapemberének kellemes emlékei lehetnek Budapestről, hiszen 2009-ben világbajnoki selejtezőn győztes gólt szerzett: "Természetesen örülnék neki, ha megismétlődne, de a szövetségi kapitány elsősorban azt várjam tőlem, hogy a kapunkat őrizzem. Persze, ha egy rögzített helyzetnél előre tudok menni fejelni, és esetleg gólt szerzek, akkor örülni fogok." A korábbi Real Madrid-futballista megjegyezte, kész tervük van a győzelemre, aminek megvalósításához rendkívül agresszívan kell futballozniuk, mert jól felkészített csapat a magyar. Nyolc fordulót követően a svájciak százszázalékos mérleggel (21 pont) vezetik a csoportot a portugálok (18) előtt, a harmadik helyen álló magyarok hátránya nyolc pont a kontinensbajnokkal szemben. Amennyiben Dzsudzsák Balázsék pontot veszítenek, biztossá válik, hogy lemaradnak a jövő évi oroszországi vb-ről.

A portugál válogatott várható kezdőcsapata:

Rui Patrício - Cédric Soares, Pepe, Bruno Alves, Fábio Coentrao - Gelson Martins, Joao Moutinho, Danilo, Bernardo Silva - André Silva, Cristiano Ronaldo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.