Labdarúgás: a kornerek okozták a Makó vesztét

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hetedik mérkőzésén is nyeretlen maradt a Makói FC az NB III-ban, a hagymavárosiak a bajnokság egyik kiemelkedő csapata, a Tiszakécske ellen szenvedtek vereséget saját közönségük előtt.

A szintén újonc, de egészen más lehetőségekkel bíró Tiszakécske ellen próbált meg javítani a Makói FC.

Alig tíz perc elteltével azonban megszerezték a vezetést a vendégek: egy szöglet után Kardos Norbertnek nem volt nehéz dolga, hiszen közvetlenül a gólvonal elől stukkolta be a labdát, kihasználva ezzel a makói védelmi hibát, 0-1. Nem sokkal később a lendületesen futballozó Makó előtt adódott ziccer, de Gémes Bence nem tudta gólra váltani azt a kapussal szemben – ez pedig csak nem sokkal később fájt igazán, amikor egy újabb sarokrúgás után volt eredményes a Tiszakécske, e szituáció előtt pedig egy tizenegyest is számon kérhettek Dolnegó Bálint játékvezetőn a hazaiak – ehhez képest kétgólos vendég előnnyel fordulhattak a csapatok.

A szünet után sem változott érdemben a játék, a Tiszakécske nem tudott kidolgozni kimondott ziccert, a Makó viszont nem tudott élni adódó lehetőségeivel – majd jött egy harmadik szöglet, amit megint góllal fejezett be a Bács megyei együttes, ezzel végleg eldöntve a mérkőzést. Joggal bosszankodhat a Makó, mert játékban nem múlta felül az esélyesebb vendég együttes Tóth Imrééket, mégis három ponttal térhetett haza, miután három szögletnél is kihasználta a makói védekezési hibákat. Így továbbra is három döntetlennel szerzett három ponttal áll a tabella utolsó helyén a Makói FC.

Gémes Bencéék számára jövő szombaton a Rákosmente lesz a következő ellenfél.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 7. forduló

Makói FC – Duna Aszfalt Tiszakécske 0-3 (0-2)
Makó, 400 néző. Vezette: Dolnegó Bálint (Csóra Szabolcs, Pipicz Norbert).
Makó: Garamvölgyi – Sirokmán, Rakonczai, Tóth I. (Takács, 75′), Csupity (Bánóczki, 64′), Lipták, Varga R., Vajna (István, 71′), Patai, Babolek, Gémes. Vezetőedző: Méhes Tibor.
Tiszakécske: Helesfay – Oláh M., Zámbori, Csáki, Juhász, Tölgyesi, Puskás (Annus, 76′), Kirchner, Szabó L. (Markó – a szünetben), Kardos, Kocsis (Bartucz, 57′). Vezetőedző: Szabó István.
Gól: Kardos N. (12′, 75′), Csáki (38′)
Sárga lap: Vajna (52′), Gémes (60′) ill. Markó (70′).

Méhes Tibor: “Hoztuk a szokásos formánkat, olyan hibákat követtünk el, amit nem hogy NB III-ban, de megye III-ban sem lehet. Akciógólt nem lőtt a Tiszakécske. Nincs gond a játékunkkal, de mindig hibázunk hátra, az adódó kevés lehetőségünket nem tudjuk kihasználni, gól nélkül nagyon nehéz lesz.”

Előző sztori

Újra lehet pályázni iparifa-ültetvények létrehozására

Következő sztori

Közösségi és családi nap: fergeteges jó hangulat Deszken + FOTÓK