Sport

Továbbra is mumusok a fővárosi csapatok a Kosársuli számára

Továbbra is mumusok a fővárosi csapatok a Kosársuli számára

2017. szeptember 30., szombat
Továbbra is mumusok a fővárosi csapatok a Kosársuli számára

Óriási küzdelmet hozott a Vásárhelyi Kosársuli Vasas Akadémia elleni idegenbeli mérkőzése. A találkozót végül az utolsó percben nyerték meg a tavaly még A csoportos budapestiek. Vas Péterék legközelebb október 14-én szombaton lépnek pályára a bajnokságban. Akkor a Bonyhádot fogadják majd a Hódtói Sportcsarnokban.

Az U16-os fiatalokat is dirigáló, és velük Debrecenben a kiemelt bajnokságért küzdő Utasi Gábor edző nélkül utazott a fővárosba a Kosársuli. Emiatt az edzésmunkában résztvevő Czuprák László irányította a csapatot. Az első percek kiegyensúlyozott küzdelmet hozott, ám a tavaly még első osztályú Vasas hamar magához ragadta a kezdeményezést, és 16-8-ra megléptek. A kisszünetig lepergő 5 minutum viszont vendég fölényt hozott: Gajic és Szabó hozta a pontokat, sőt a fiatal Kun triplájával már hozzájuk került az előny, amit viszont nem tudtak megtartani a periódus végéig. Két pontos különbségnél indult a második 10 perc. A vendégeknél Gajic és Szabó folytatta ott, ahol a Miskolc ellen abbahagyta. Főként a magas, és rendkívül jól célzó szerb centerrel nem bírtak a budapestiek (félidőre már 18 pontot gyűjtött a Kosársuli 38 egységéből). Hazai oldalon jobban megoszlottak a kosarak: Katona, Peringrer és Moravcsik tűnt ki leginkább. Emiatt nem nagyon tudtak elszakadni egymástól az együttesek. A forduláskor 39-38 állt az eredményjelzőn, sokkal nagyobb különbség ezután sem alakult ki. A már említett fővárosi trió pontjait a másik oldalon Szabó, Kun és Vas ellensúlyozta. (54-51) Ezután megrázta magát a Hódmezővásárhely: ismét vas volt eredményes, majd Kelemen talált be, sőt a riválisok utolsó percben vezetett támadásait is tudták hatástalanítani, ami soványka 1 pontos előnyt tartogatott a zárójátékrészre a kék-sárgáknak. A harmadik negyedben sokat pihenő Gajic-csal továbbra sem tudtak mit kezdeni a piros-kékek, amit jól szemléltet, hogy már az utolsó periódus elején dupla-duplát jegyzett a center (25 pontot és 11 lepattanó), 8 ponttal el is ment a Vásárhely. A hazaiak azonban nem hagyták magukat, 68-68-nál utolérték a vendégeket, sőt jól játszó Katona trojkája már nekik hozott előnyt. 3 perccel a vége előtt felváltva estek a kosarak, és cserélt gazdát az előny. Már majdnem a 40. percre fordult az óra, amikor Vas Péter vágott egy egyenlítő hármast, amire Andrássy válaszolt, demoralizálva az ellenfelet és beállítva a 82-79-es végeredményt. Az idényben így a harmadik fővárosi csapatok ellen vívott ütközetét is elveszítette a Kosársuli.

Vasas Akadémia - Vásárhelyi Kosársuli 82-79 (20-18, 19-20, 17-19,26-22)

NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés, alapszakasz, piros csoport. Vezette: Vida B., Lövei L., Major Á. Budapest, Sport 11 Sportcsarnok, 50 néző. Vasas:

MORAVCSIK 15/3, KATONA 17/9, Boros 9/3, ANDRÁSSY 15/3, PERINGER 14.

Csere:

Kiss 2, Kozma -, Völgyi 8, Kovács 2.

Edző:

Saeed Armaghani

Kosársuli:

SZABÓ 21/3, Kun 6/6, Vas 11/3, Varga 4, GAJIC 27/6.

Csere:

Molnár 3, Kelemen 4, Bálint 1, Pavlovic -, Béres -, Rostás 2.

Edző:

Czuprák László Czuprák László: “A vereségtől függetlenül nagyon jó mérkőzést vívtunk. Bár az utolsó negyedben már 9 ponttal is vezettünk, sajnos megbosszulta magát a sok eladott labda. Döntő helyzetekben rossz döntéseket hoztunk, amit a végén a Vasas ki tudott használni.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.