Kosárlabda: „kispályán” is érmet szerzett Jáhni Zsófia

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szeged KE-vel nyert bronzérmet követően a nyár a 3×3-as kosárlabda jegyében telt Jáhni Zsófia számára: a tehetséges játékos az U18-as válogatott tagjaként megnyerte a Debrecenben rendezett Euro Kupát.

Minden mérkőzését megnyerte a debreceni 3×3-as, U18-as Euro Kupán a magyar válogatott, amely a lettek és az olaszok ellen aratott „bemelegítő” győzelmeket követően a franciákat és a hollandokat is legyőzte, így következhetett az oroszok elleni döntő. A keletiek nem voltak ismeretlenek a mieink számára, hiszen a nyár korábbi időszakában a Kínában megrendezett világbajnokságon, a bronzmeccsen találkoztak egymással: akkor az oroszok nyakába került érem, ezért viszont most sikerült visszavágnia a magyar csapatnak, amely így hibátlan teljesítménnyel nyerte meg az Euro Kupát. “Nagyon sokat készültünk, bár senki sem számított rá, hogy sikerülni fog, de az volt a legfőbb célunk, hogy megnyerjük a tornát. Mindent megtettünk azért, hogy ez végül sikerüljön. A franciák ellen számítottunk a legnagyobb csatára. Úgy álltunk hozzá ahhoz a meccshez, hogyha ott sikerül nyernünk, akkor már senki sem fog bennünket megállítani, tulajdonképpen döntőként tekintettünk arra a negyeddöntőre” – emlékezett vissza a kulcsmeccsnek tartott franciák elleni találkozóra a csapat tagja, Jáhni Zsófia, amelyet végül roppant szoros csatában, 11-10-re tudtak megnyerni a lányok.

A Szeged KE játékosát Földi Attila szövetségi edző egy összetartásra hívta be először, ahol annyira megtetszett számára a 3×3-as játék, hogy végül vállalta a későbbi kihívásokat is. “Az elején nagyon szokatlan volt, szükségem volt egy kis időre. Keményebben kell játszani, mint öt az öt ellen, nagyobbak a fault határok, ráadásul itt csak csapathiba van, de inkább a visszaállás lesz a nehezebb számomra. Sokat tudok persze profitálni ebből a játékból. Nem pihentem sokat, de nem is gondolkoztam ezen, már edzésbe álltam a klubomnál is. Szeretek kosárlabdázni, így nem volt fárasztó” – tért ki arra, hogy mennyire volt nehéz végigcsinálnia ezt a nyarat egy világbajnoksággal és egy Euro Kupával. Jáhni Zsófia hozzátette, úgy érzi, hihetetlen jó csapattá váltak a torna végére, amiben szerepet játszhatott az is, hogy világbajnokság után csak egy helyen változott a keret. Kitért rá, ha később újból meghívót kap, akkor szívesen játszik a folytatásban is 3×3-ban.

A Szeged KE az előző kiírásban bronzérmet nyert a másodosztály Keleti csoportjában, mint azt Jáhni Zsófia elmondta, idén is azt a célt tűzik ki maguk elé, hogy dobogóra állhassanak. Bár jól érezte magát a válogatottnál, egyúttal hiányoztak már számára a szegedi társak, így örömmel fogott munkához a következő bajnokságra való felkészülést illetően.

Default thumbnail
Előző sztori

Óvoda- és iskolabezárások, összevonások a Botka-éra alatt

Következő sztori

Világbajnokságon szerepelt a szegedi gépírólány

Legutóbbi hasonló cikkek