Sport

Kosárlabda: „kispályán” is érmet szerzett Jáhni Zsófia

Kosárlabda:  „kispályán” is érmet szerzett Jáhni Zsófia

2017. szeptember 11., hétfő
Kosárlabda:  „kispályán” is érmet szerzett Jáhni Zsófia

A Szeged KE-vel nyert bronzérmet követően a nyár a 3x3-as kosárlabda jegyében telt Jáhni Zsófia számára: a tehetséges játékos az U18-as válogatott tagjaként megnyerte a Debrecenben rendezett Euro Kupát.

Minden mérkőzését megnyerte a debreceni 3x3-as, U18-as Euro Kupán a magyar válogatott, amely a lettek és az olaszok ellen aratott „bemelegítő” győzelmeket követően a franciákat és a hollandokat is legyőzte, így következhetett az oroszok elleni döntő. A keletiek nem voltak ismeretlenek a mieink számára, hiszen a nyár korábbi időszakában a Kínában megrendezett világbajnokságon, a bronzmeccsen találkoztak egymással: akkor az oroszok nyakába került érem, ezért viszont most sikerült visszavágnia a magyar csapatnak, amely így hibátlan teljesítménnyel nyerte meg az Euro Kupát. "Nagyon sokat készültünk, bár senki sem számított rá, hogy sikerülni fog, de az volt a legfőbb célunk, hogy megnyerjük a tornát. Mindent megtettünk azért, hogy ez végül sikerüljön. A franciák ellen számítottunk a legnagyobb csatára. Úgy álltunk hozzá ahhoz a meccshez, hogyha ott sikerül nyernünk, akkor már senki sem fog bennünket megállítani, tulajdonképpen döntőként tekintettünk arra a negyeddöntőre" – emlékezett vissza a kulcsmeccsnek tartott franciák elleni találkozóra a csapat tagja,

Jáhni Zsófia

, amelyet végül roppant szoros csatában, 11-10-re tudtak megnyerni a lányok.

A Szeged KE játékosát

Földi Attila

szövetségi edző egy összetartásra hívta be először, ahol annyira megtetszett számára a 3x3-as játék, hogy végül vállalta a későbbi kihívásokat is. "Az elején nagyon szokatlan volt, szükségem volt egy kis időre. Keményebben kell játszani, mint öt az öt ellen, nagyobbak a fault határok, ráadásul itt csak csapathiba van, de inkább a visszaállás lesz a nehezebb számomra. Sokat tudok persze profitálni ebből a játékból. Nem pihentem sokat, de nem is gondolkoztam ezen, már edzésbe álltam a klubomnál is. Szeretek kosárlabdázni, így nem volt fárasztó" – tért ki arra, hogy mennyire volt nehéz végigcsinálnia ezt a nyarat egy világbajnoksággal és egy Euro Kupával. Jáhni Zsófia hozzátette, úgy érzi, hihetetlen jó csapattá váltak a torna végére, amiben szerepet játszhatott az is, hogy világbajnokság után csak egy helyen változott a keret. Kitért rá, ha később újból meghívót kap, akkor szívesen játszik a folytatásban is 3x3-ban. A Szeged KE az előző kiírásban bronzérmet nyert a másodosztály Keleti csoportjában, mint azt Jáhni Zsófia elmondta, idén is azt a célt tűzik ki maguk elé, hogy dobogóra állhassanak. Bár jól érezte magát a válogatottnál, egyúttal hiányoztak már számára a szegedi társak, így örömmel fogott munkához a következő bajnokságra való felkészülést illetően.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.