Közélet

Kormánypártok: az ellenzék álljon Magyarország mellé!

Kormánypártok: az ellenzék álljon Magyarország mellé!

2017. szeptember 1., péntek
Kormánypártok: az ellenzék álljon Magyarország mellé!

Az ellenzék álljon Magyarország mellé, és támogassa azt a kezdeményezést, hogy az Európai Unió fizesse ki a határvédelemre fordított költségek felét - szólított fel Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Hollik István

felidézte, hogy

Orbán Viktor

kormányfő levelet küldött az Európai Bizottság elnökének, amelyben azt kérte, az unió fizesse ki a felét azon költségeknek, amit Magyarország határvédelemre költ. Magyarország szolidáris az unióval, azt kérik, Brüsszel is legyen az - hangsúlyozta a kormánypártok nevében a politikus. A Fidesz és a KDNP egyetért a kormányfő felvetésével, és azt szeretnék kérni, hogy az ellenzéki pártok európai parlamenti (EP) képviselői is segítsenek abban, hogy Brüsszel fizessen - mondta Hollik István, aki név szerint felsorolta az érintett ellenzéki EP-képviselőket. Tegyék félre a pártpolitikai érdekeket, álljanak Magyarország mellé! - szólított fel a kormánypárti politikus, megjegyezve: Magyarország erőn felül járult hozzá az európai szolidaritáshoz, erőn felül finanszírozta a schengeni határok védelmét. "Először cselekedtünk és utána kérünk csak segítséget" - fogalmazott. Hollik István kitért arra is: eddig csaknem 270 milliárd forintot fordított az ország határvédelemre, s nemcsak Magyarországot, az uniót és polgárait is védi. Kérdésre azt mondta: sajnálja, hogy

Ujhelyi István

MSZP-s EP-képviselő kommunikációs trükknek minősíti a kormány kezdeményezését, hogy a költségek felét fizesse ki Brüsszel. Ez a szocialista politikust minősíti - közölte. Azt szeretnék, hogy kapjon támogatást Magyarország is, azon elv alapján, mint Görögország vagy Bulgária. Ez egy fair kérés - értékelt Hollik István. A gáz árának alakulására vonatkozó felvetésre azt mondta: ha úgy lenne, mint a szocialisták állítják, nem vonult volna ki több gázszolgáltató Magyarországról. "Azt láttuk", milyen az, amikor a szocialisták megszüntetik a hatósági árat, és a "szent tehénként" kezelt piac határozza meg az árat, ez oda vezetett, hogy a gáz ára háromszorosára nőtt a baloldali kormányzás idején - mondta Hollik István. Arról, hogy

Demeter Márta

korábbi szocialista képviselő szeptembertől az LMP-frakcióba ül át, annyit jegyzett meg: nem foglalkoznak a baloldal belső válságával.

Tarsoly Csaba

volt Quaestor-vezér interjújáról, amelyben a miniszterelnök felelősségét firtatta, illetve a külügyminiszter által ígért garanciákról beszélt a céggel összefüggésben, azt mondta: az igazságszolgáltatás végzi a dolgát, minden körülményt megvizsgálnak. Szerinte "nagy hibát követ el, aki ad egy csaló szavára."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.