Kézilabda: gyorsan döntött a Pick Csurgón

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az első félidő végére kilenc gólos előnyt dolgozott ki a MOL-Pick Szeged Csurgón, s ezt az előnyét végig is vitte, végül 36-25-re nyert.

A hétvégi, Zágrábban aratott első BL-siker bezsebelése után hétfőn már újabb feladat várt a MOL-Pick Szegedre a hazai pontvadászatban. Juan Carlos Pastor együttese a Csurgó otthonában lépett pályára. Az előző bajnokihoz hasonlóan ismét bekerült a keretbe Zubai Szabolcs és Fekete Bálint, míg Mario Sostaric és Szergej Gorbok pihenőt kapott. Az orosz egy kisebb sérülést szedett össze a zágrábi találkozón, ezért is jöhetett jól számára a szabadnap.

A Csurgó kerete alaposan átalakult a nyáron, Sótonyi László együtteséből nyolcan távoztak, heten pedig érkeztek a helyükre, ám a gárda két vereséggel indította az idei bajnokságot. Veszprémben a papírformának megfelelően 31-15-re kaptak ki, majd Komlón szenvedtek szoros, 23-22-s vereséget.

A találkozót így is a hazaiak kezdték jobban, Cehte és Hanusz góljaival 2-0-ra is vezettek, de az első szegedi gólra sem kellett sokat várni, Stas Skube a harmadik percben iratkozott fel a góllövők listájára. Ezt további négy szegedi találat követte csurgói válasz nélkül, de a hazaiak nem hagyták leszakítani magukat, 2-5 után felzárkóztak 5-6-ra, majd a 14. percig egy-két góllal vezetett folyamatosan a Pick. 9-10 után ismét egy négygólos futást mutatott be Juan Carlos Pastor csapata, Bodó góljával 9-14 állt az eredményjelzőn. Az első félidő meglehetősen sok találatot hozott, s a játékrész végére kinyílt az olló, a szünetben már kilenc góllal vezetett a Pick, s ami még imponálóbb, hogy harminc perc alatt jutottak el a szegediek 23 lőtt gólig.

A második játékrész nagyon hasonlóan indult, mint az első: az első percekben nem született szegedi gól, a szünetben pályára lépő Sierrát Oliveira avatta fel három perc elteltével, de a Pick már nem hagyta felzárkózni a Csurgót. Gaber, Skube és Bodó öt, a nyáron szerződtetett Sigurmannsson hat gólig jutott a vendégeknél, s végül 36-25-s győzelmet arattak. Vasárnap jöhet az idei első hazai BL-meccs, a svéd Kristianstad vendégeskedik az újszegedi sportcsarnokban.

K&H férfi kézilabdaliga, 2. forduló

Csurgó – MOL-Pick Szeged 25-36 (14-23)
Csurgó, 1000 néző. Vezette: Bócz, Wiedemann.
Csurgó: Bartucz – Vasics, Oliveira 4, Hanusz 4, Hadziomerovic 2, Cehte 5, Gazdag 3/1. Csere: Vasvári, Tóth A. 1, Mikita 2, Oslak 3, Ferreira 1. Vezetőedző: Sótonyi László.
MOL-Pick Szeged: Sego – Pedro 3, Gaber 5, Blazevic 1, Källman 1, Bodó 5, Skube 5. Csere: Sierra (kapus), Balogh 3/2, Thiagus Petrus, Sigurmannsson 6, Bánhidi 1, Zsitnyikov 1, Buntic 3, Zubai 2, Fekete. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 1/1 ill. 4/2.
Kiállítás: 6 perc ill. 8 perc.

Előző sztori

Emelik a Nobel-díjjal járó pénzjutalmat

Következő sztori

Szakértő: Botkának vélhetően az ajánlata az utolsó esélye