Sport

Kézilabda: első hazai BL-meccsére készül a MOL-Pick Szeged

Kézilabda: első hazai BL-meccsére készül a MOL-Pick Szeged

2017. szeptember 27., szerda
Kézilabda: első hazai BL-meccsére készül a MOL-Pick Szeged

A svéd bajnok Kristianstad együttese látogat a Tisza-partra a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában vasárnap. Ez lesz a MOL-Pick Szeged első hazai meccse a sorozatban, így mindenki izgatottan várja az összecsapást.

Sajtótájékoztatót tartott a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata szerda délelőtt az Árkádban. A helyszínválasztás nem volt véletlenszerű, ugyanis a klub bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötött az Árkád Szegeddel, így a továbbiakban az bevásárlóközpont is a csapat támogatója lesz. „Mindig örömmel tölt el, amikor helyi szinten sikerül egy új, jelentős támogatót megnyernünk. Az igazgató úr attól a pillanattól kezdve, hogy megkerestük őket, nyitott volt az együttműködésre” – mondta

Szögi Nándor

, a Pick Kézilabda Zrt. operatív igazgatója, aki

Gazdag Dániellel

, az Árkád Szeged bevásárlóközpont igazgatójával ünnepélyesen aláírta a támogatói szerződést. „Nagy örömömre szolgál, hogy a mai napon együttműködési szerződést írhattunk alá a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapatával. Az elmúlt években azon dolgoztunk, hogy minél színvonalasabb kiszolgálással várjuk a hozzánk látogatókat és élményeket nyújtsunk nekik. A klubnak is az a célja, hogy minél több örömöt szerezzen szurkolóinak, ebben szeretnénk őket segíteni” – tette hozzá az Árkád Szeged igazgatója.

A Kristianstad látogat a Tisza-partra

Vasárnap délután első hazai Bajnokok Ligája találkozóját játssza a csapat a 2017/2018-as szezonban.

Juan Carlos Pastor

együttese már két találkozón pályára lépett az elitsorozatban, a Nantes otthonában jó kezdés után vereséget szenvedett, Zágrábban azonban, remek játékkal sikerült begyűjtenie a két pontot. Ezúttal a svéd bajnok Kristianstad érkezik az újszegedi sportcsarnokba, akikkel a közelmúltban többször is találkozott a szegedi gárda. Tavaly is egy csoportban szerepeltek a csapatok a BL-ben, a szezon előtt pedig a Kanizsa Kupán csaptak össze a felek. Igaz, abból a mérkőzésből sok mindenre nem lehet következtetni a hétvégi találkozóval kapcsolatban. „Ez már igazi tétmérkőzés lesz, a svédek nagyon jól kézilabdáztak az első két meccsükön a Bajnokok Ligájában. A Barcelona otthonában két góllal még vezettek a mérkőzés vége előtt öt perccel, ráadásul egy egész hetük van felkészülni erre a meccsre, mert nem játszottak bajnokit hét közben. Éppen ezért nagyon oda kell figyelni rájuk, mert ebben a sorozatban bárki megverhet bárkit akár idegenben is” – mondta Juan Carlos Pastor vezetőedző. A csapat vasárnap este lépett pályára a Zágráb otthonában, ahol 28-23-as győzelmet aratott, majd hétfőn már Csurgón szerepelt magyar bajnokin, amit szintén sikerült megnyernie. „Tegnap szabadnapot kaptak a játékosok, így tudtak egy kicsit pihenni, ma pedig a rekreáció jegyében az Anna fürdőbe látogatunk. Azt gondolom, ez elég lesz ahhoz, hogy holnap már száz százalékos erőállapotban tudjunk készülni a vasárnapi meccsre. Nagyon magas szinten versenyzünk, tudjuk mi vár ránk, hozzá kell szoknunk ehhez a stresszes szituációhoz, hogy minden héten két mérkőzésen kell helytállnunk. Ezzel együtt elég lesz ez a három nap, hogy teljes mértékben felkészüljünk a találkozóra” – tette hozzá a spanyol tréner. „Mindig is hangoztatom, hogy a szurkolótábor nagyon fontos része a klubnak, mindig ott állnak a csapat mögött, mindig nagyon jó hangulat van a csarnokban, nagyon nagy nyomást helyeznek az ellenfeleinkre, ezt várjuk most is. Mindig nagyon jó teltház előtt kézilabdázni, ezért már nagyon várjuk a vasárnapi meccset” – zárta Juan Carlos Pastor.

A múlt a Pick-nek kedvez

A Kristianstad ellen nagyon jó a MOL-Pick Szeged statisztikája, az EHF Kupában kétszer, a BL-ben négyszer győzte le a svéd csapatot a Pick, nyáron pedig a már említett Kanizsa Kupán is két vállra fektette ellenfelét a gárda. „A legszebb dolog, amikor egy játékos hazai közönség előtt játszhat, amikor a bemelegítésnél már lehet látni, hogy tele van a csarnok és mindenki kékben van, nagyon magával tudja ragadni az embert. Nagyon veszélyes csapat a Kristianstad, aki lebecsüli őket, könnyen megéghet ellenük, akár idegenben, akár otthon. Bebizonyították az első két fordulóban, hogy nagyon jól tudnak kézilabdázni, ugyanakkor azt gondolom, hogy ha úgy megyünk ki a pályára, ahogy szoktunk, keményen kézilabdázunk és betartjuk a taktikai utasításokat, akkor magabiztosan be fogjuk őket darálni hazai pályán” – mondta

Zubai Szabolcs

, a MOL-Pick Szeged csapatkapitánya. „Nagyon fiatal játékosok alkotják a svédek keretét, nagyon sokat futnak, de jó védekezéssel és kapusteljesítménnyel le tudjuk győzni őket” – tette hozzá a korábbi válogatott kézilabdázó. Jonas Källmannak mindig különleges élmény svéd csapat ellen pályára lépnie, a válogatottságot éppen a szezon kezdete előtt lemondó szélső azonban már hozzászokott az ilyen szituációkhoz. „Mindig különleges honfitársaim ellen játszani. Itthon fogadjuk őket, így kötelező a győzelem, de ők is biztosan mindent bele fognak adni, hiszen a barcelonai vereség fájhat nekik, nagyon közel voltak ahhoz, hogy meglepetést okozzanak és megnyerjék a mérkőzést. Védekezésben és támadásban is nagyon jól kell teljesítenünk, mert egy nagyon keményen védekező csapatról van szó” – mondta Jonas Källman.

Bánhidi Bence

kisebb betegséggel küzdött az elmúlt napokban, ennek ellenére Zágrábban és Csurgón is a pályára lépett. „Most már egész jól vagyok, még egy kis megfázással küzdök, de ez már egyáltalán nem komoly” – mondta a MOL-Pick Szeged válogatott beállósa. „Természetesen mindig jó érzés hazai pályán játszani, most is biztosan teltház lesz, ami nagyon fontos nekünk. Nagy nyomás lesz a vendégeken, egy nagyon izgalmas és jó mérkőzésre számítok” – tette hozzá Bánhidi Bence. „Két fontos győzelmet arattunk idegenben az elmúlt napokban, úgyhogy nagy önbizalommal léphetünk pályára.”

Balogh Zsolt jubilálhat a hétvégén, hiszen eddig 248 gólt szerzett a Pick Szeged színeiben Bajnokok Ligájában, a Kristianstad ellen pedig elérheti a 250-es határt. „Jó érzés, hogy egy ilyen rangsorban ott lehetek több klasszis játékossal egyetemben, de a legfontosabb a csapat sikere. Az, hogy nekem jól megy a játék csak egy plusz öröm” – mondta a válogatott átlövő. „Nagyon várom már a mérkőzést, ahogy minden hazai BL-meccset, legyen a Barcelona, a Vardar Szkopje, vagy a Kristianstad az ellenfél. Mindig nagyon jó hangulatot teremtenek a szurkolók, mi pedig mindig a győzelemre törekszünk, így lesz ez vasárnap is. Játszottunk a svédek ellen Kanizsán, nekem nagyon tetszett a játékuk, nagyon sokáig tartották a lépést velünk, de ha úgy játszunk, ahogy igazán tudunk, akkor a szurkolókkal együtt meg fogjuk nyerni a mérkőzést” – tette hozzá Balogh Zsolt. Némileg meglepő lehet a Kristianstad jó szereplése, hiszen a nyáron jelentősen átalakították keretüket, több, a tavalyi szezonban meghatározó játékos távozott a klubtól és feltörekvő, fiatal játékosokkal töltötték fel a csapatot, ennek ellenére nagyon egységes együttes benyomását keltik. „A Kristianstad játékosok nagy része még a karrierje elején jár, látszik rajtuk, hogy minden meccsen felszabadultan kézilabdáznak. Barcelonában is az esélytelenek nyugalmával léptek pályára és nagyon jó teljesítményt nyújtottak. Pont ezért tartom nagyon veszélyes ellenfélnek őket, mert fiatalok, nagyon sokat futnak, lendületes kézilabdát játszanak és nincs veszítenivalójuk” – tért ki a vasárnapi ellenfélre Balogh Zsolt. A MOL-Pick Szeged vasárnap 17 órától fogadja a Kristianstadot az újszegedi sportcsarnokban, a mérkőzésről élő szöveges tudósítással jelentkezünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.