Hírzóna

Temetői szobortolvajt keres a rendőrség

Temetői szobortolvajt keres a rendőrség

2017. szeptember 1., péntek
Temetői szobortolvajt keres a rendőrség

A Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntettének gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó kétszázezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki - írja a police.hu.

A rendelkezése álló adatok szerint az ismeretlen tettes július 14-e és augusztus 14-e között a szegedi Belvárosi temetőben lévő egyik családi kriptáról eltulajdonított egy, körülbelül 150 centiméter magas, lepelbe burkolózó női alakot ábrázoló márványszobrot. Emellett június 10-e és július 14-e között a síremlék előtt felállított, a lábain oroszlánfejekkel díszített padot is ellopták. A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 200.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja. Kérjük, hogy aki a bűncselekménnyel összefüggésben információval rendelkezik, hívja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-62-562-423-as telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.