//

Jótékonysági futás az újszülöttekért

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már hagyományosnak mondható a „Fuss az életekért!” jótékonysági futás, amelyet ötödik alkalommal rendeznek meg a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára. A mozogni vágyók szeptember 9-én Vizi Andrással, a futás „arcával” és Szombathelyi Nórával (a Fit World edzője) is találkozhatnak a Vértónál.

Szeptember 9-én, a Tágas Tér Fesztivál keretein belül a Sportkoalíció, a SunCity Triathlon Team és a Magyar Közgazdasági Társaság Szegedi Ifjúsági Bizottságának a közreműködésével a Vértó körül futóversenyt rendeznek.

Az esemény idei élsportolója Vizi András lesz, aki a Szegedi Gyermekklinika sebésze, számos sporteredmény birtokosa, többek között 2017 júliusa óta Ironman. A bemelegítést Szombathelyi Nóra, a Fit World edzője tartja. Az életmentő futást 1 és 5 km-es távon lehet teljesíteni, amelynek részvételi díja 1000 forint. Nevezni szombaton a helyszínen reggel 8 órától lehet, előzetes regisztrációra már nincs lehetőség. A nevezési díjak 100%-a az Alapítvány munkáját támogatja.

A rendezvény célja, felhívni a lakosság figyelmét az Alapítvány életmentő munkájára, illetve a befolyt adomány hozzásegíti a Szolgálatot egy Astrup készülék és a hozzá tartozó tesztek megvásárlásához. A készülék egy csepp vérből képes pontos tájékoztatást adni a beteg állapotáról, aki így a legmegfelelőbb ellátást kaphatja a mentés során.

Az előzetes nevezéskor és a futás napján is bárki megtekintheti a koraszülött rohamkocsit, amely évente sok száz gyermeket ment egész Dél-Magyarországon, immmár 25 éve. A rendezvény az eredményhirdetéssel, éremátadással és a támogatók által felajánlott tombolák sorsolásával délben fejeződik be. A hétvégén, illetve a futás napján is lehetőség lesz a Tágas Tér Fesztivál ingyenes programjain is részt venni, amelyről részletesebb információ ITT olvasható.

Előző sztori

Harcba szállnak Kárpátalján a magyar nyelv betiltása ellen

Következő sztori

Brutális facsonkítások gallyazás helyett Szőregen