/

Ifj. Lomnici Zoltán: az uniós vezetők többsége elismeri a magyar migrációs politikát

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Politico.eu brüsszeli hírportál pénteki cikke azt jelzi, már az uniós felső vezetők többsége is elismeri, hogy az Orbán Viktor vezette kormányzat migrációs politikája hatékony – jelentette ki ifj. Lomnici Zoltán az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában.

Az alkotmányjogász úgy fogalmazott, hogy a magyarországi népszavazással a kormány egy “extrém erős” felhatalmazást kapott, egy megerősítést migrációs politikája mellett.

A Politico.eu azt írta: Orbán Viktort sokan szidják az Európai Unióban bevándorlóellenes retorikája, a határkerítés felépítése és a menekültügyi kvóták elutasítása miatt, közelebbről nézve azonban világosan látható, hogy a magyar kormányfő nyerésre áll a migrációs vitában.

“Ezt Brüsszelben senki nem akarja hangosan kimondani, de Orbán Viktor nyerésre áll a migrációs vitában” – írták a cikkben, hangsúlyozva, hogy az uniós vezetők többsége az utóbbi időben átvette a magyar álláspont egyes elemeit.

Az alkotmányjogász az M1 műsorában arról is beszélt, hogy a Soros-terv már évek, évtizedek óta épül Európában, és Magyarországon. Felhívta a figyelmet továbbá arra: még mindig nem tudni, hogy Soros Györgyöt, a fiát és delegációjukat miért fogadták Brüsszelben “államfőhöz méltó keretek között”, miért találkozhatott stratégiai területekért felelős politikusokkal, és miért hallgatták meg az amerikai milliárdos spekulánst.

Előző sztori

Migránsok Röszkén és Ferencszálláson

Következő sztori

Merkel: nem marad következmények nélkül a szolidaritás megtagadása