/

Idén másodjára mozdul meg a kritikus tömeg

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tizenegy évvel az első szegedi Critical Mass kerékpáros felvonulás után, idén másodjára, szeptemberben is megmozdul a kritikus tömeg.

A 24. bringás demonstráció célkitűzése, hogy ráirányítsa a figyelmet arra, hogy a szegediek szeretnének folyamatosan haladni a kerékpárral, fölösleges leszállások, kerülők nélkül. A szervezők ezúttal is azt szeretnék elérni, hogy a városüzemeltetés figyelemmel legyen a kerékpárral közlekedőkre a mindennapi forgalomszervezésben, hiszen Szegeden a felmérések szerint minden ötödik ember kerékpárral megy munkába, iskolába.

A nemzetközi autómentes naphoz kapcsolódva, az Európai Mobilitási Hét zárásaként 2017. szeptember 24-én, vasárnap 15 órai kezdettel tartják újabb demonstrációjukat, de már 14 órától várják az érdeklődőket különféle programokkal.​​ A rendezvény jelmondata: Szeged bringás város! Critical Mass Szeged – a bringásbarát városüzemeltetésért!

Idén is több ezer lelkes kerekest várnak a rendezvényre, mert évről évre többen szeretnék átérezni azt a közösségi élményt, amit a Critical Mass nyújt. A szervezők a rendezvényt kísérő programokról folyamatosan tájékoztatják a résztvevőket, a további részletek pedig a Critical Mass Facebook oldalán olvashatók.

Előző sztori

Nemzetbiztonsági vizsgálatot kezdeményez Németh Szilárd

Következő sztori

Kövér László: mindig van magyar újjászületés, ha hiszünk benne és teszünk érte