Közélet

Hét évre ítélték a rokonaira támadó törökszentmiklósi férfit

Hét évre ítélték a rokonaira támadó törökszentmiklósi férfit

2017. szeptember 19., kedd
Hét évre ítélték a rokonaira támadó törökszentmiklósi férfit

Jogerősen hét év börtönnel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy törökszentmiklósi férfit, aki életveszélyesen megsebesítette élettársát és több más rokonára is rátámadt.

A táblabíróság életveszélyt okozó testi sértés és kísérlete bűntettében mondta ki bűnösnek az ötvenéves vádlottat. A férfi és élettársa 2013 decemberében Törökszentmiklóson lakott egy családi házban. Kapcsolatuk a vádlott italozó életmódja és hűtlensége miatt nem volt zavartalan. December 8-án a férfi egész nap folyamatosan ivott, több nőismerősével házibulit tartott, ezen élettársa felháborodott, elhagyta az otthonukat és az éjszakát felnőtt gyermekük lakásában töltötte. A vádlott másnap is folytatta az ivást, bevett több szemet az élettársának felírt antidepresszánsból, majd amikor az asszony még délután sem tért haza, késeket vett magához és a fia házához ment. Indulás előtt a házban még felgyújtott egy ágyat. A fia lakásába lépve a férfi veszekedni kezdett az élettársával, majd egy konyhakéssel hússzor megszúrta, majd az életveszélyesen megsebesített, vérző sértettet hátrahagyva elmenekült. Az asszonyhoz mentőt hívtak, életét a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg. A vádlott folytatta ámokfutását: a testvéréhez ment, ott előbb késsel a fivérére, majd az egyik saját fiára támadt, de nekik sikerült kivédeniük a szúrásokat. A fia egy időre meg tudta nyugtatni a férfit, a késeket is elvette tőle. A vádlott azonban újra indulatba jött, amikor a másik testvére és egy másik fia is megérkezett, és kérdőre vonták a történtek miatt. Elővett egy elrejtett kést, és azzal támadt a férfiakra, akik elmenekültek. A férfi végül meggyújtott egy ágyat, majd elhagyta a helyszínt. A rendőrök este fogták el. A táblabíróság enyhítette a férfira első fokon több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt kiszabott 13 év fegyházbüntetést, mivel az eset összes körülményét figyelembe véve úgy látta, az ölési szándék nem bizonyítható egyértelműen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.