Közélet

Gyorsabb és olcsóbb lesz közművek bekötése

Gyorsabb és olcsóbb lesz közművek bekötése

2017. szeptember 11., hétfő
Gyorsabb és olcsóbb lesz közművek bekötése

Gyorsabban és olcsóbban köttethetik be a közműveket az emberek, miután szeptembertől nem csak egy szolgáltatótól rendelhetik meg az ilyen munkákat - mondta Bartal Tamás, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár emlékeztetett, a kormány átfogó programot indított, amelynek első lépéseként - júliustól - díjmentessé tették a közműcsatlakozásokat. Így akár több millió forintot is megspórolhatnak a fogyasztók. Hozzátette, szeptember elejétől ez a program kiegészült azzal, hogy a közműcsatlakozások kiépítését nem csak egy cég végezheti el, vagyis a piacot liberalizálták. Létrehoztak egy nyilvántartás, amelyen feltüntetik a jelentkező vállalkozások nevét, és közülük válogathatnak a megrendelők. A kormány azt várja, hogy ettől a lépéstől jelentősen csökken majd a szolgáltatás ára, miközben jobb és olcsóbb munkát kaphatnak a megrendelők.

Koji László

, az Építési Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke a műsorban elmondta, csak azok a vállalkozások jelentkezhetnek, amelyek rendelkeznek a szükséges jogosultságokkal, és ezeket referenciákkal tudják igazolni. Jókor jött az új szabályozás, mert nagyon megszaporodtak a munkák az utóbbi időszakban, a szolgáltatók köre viszont szűk volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.