Bulvár

Fogadj örökbe! Ments életet!

Fogadj örökbe! Ments életet!

2017. szeptember 10., vasárnap
Fogadj örökbe! Ments életet!

Magyarországon még mindig nagyon sok a kóbor állat. A menhelyek és állatotthonok túlzsúfoltak, új állatokat csak abban az esetben tudnak fogadni, ha egy hely megüresedik, tehát örökbe fogadnak tőlük egy kutyát vagy cicát. Az Országos Állatvédelmi Alapítvány „Fogadj örökbe! Ments életet!” programja arra hívja fel a figyelmet, hogy ne vásároljunk házi kedvencet, hanem döntsünk az örökbefogadás mellett.

A mai napig nagyon sok kóbor kutya rója Magyarország utcáit, és rengeteg kóbor cica, cicacsalád él közterületeken, lakótelepeken. A kóbor állatok kérdése társadalmi probléma és felelősség is, hiszen amellett, hogy folyamatosan szaporodnak, sok veszélyforrást is jelentenek mind önmagukra, mind a lakókra nézve. Az Országos Állatvédelmi Alapítvány „Fogadj örökbe! Ments életet!” programjával arra hívja fel a figyelmet, hogy ne vásároljunk házi kedvencet, hanem látogassunk ki egy menhelyre, állatotthonba és válasszuk ki a család leendőbeli tagját. Fontos, hogy a sikeres örökbefogadással, két életet mentünk meg: az örökbefogadott kisállatét és azét is, aki a helyére kerülhet. Természetesen egy örökbefogadás nagy felelősség, így előtte mindenképp vizsgáljuk meg anyagi helyzetünket, a körülményeket, az otthonunkat, hogy megfelelő lesz-e az új jövevénynek. Mindemellett egy örökbefogadott állat élete végéig nagyon hálás tud lenni, és tévhit az, hogy például egy kölyökkutyát sokkal könnyebb felnevelni és szocializálni. A témával egyébként az alapítvány Állati percek című műsorának második adása foglalkozott bővebben, amelyet a szervezet honlapján is meghallgathat,

ITT

. A „Fogadj örökbe! Ments életet!” program keretében az alapítvány felkeresi az ország menhelyeit és állatotthonait is, hogy közvetíteni tudja azokat a jelentkezőket, akik szeretnének örökbe fogadni egy kis kedvencet. Ez az alkalom jó arra is, hogy szorosabb együttműködés alakuljon ki az alapítvány és más állatvédelmi szervezetek között, hiszen összefogás nélkül nem, vagy csak nehezen lehet hosszú távú eredményeket elérni. Az Országos Állatvédelmi Alapítvány elsődleges célja a hosszan fenntartható állatvédelem és állatjólét kialakítása. Fontos továbbá az ivartalanítás, hiszen ez az egyetlen humánus módszer, amellyel csökkenteni lehet a kóbor állomány létszámát, ezzel egyidejűleg az állatkínzásos esetek számát is. Mindemellett a felvilágosító, tanácsadói munka, a fiatalok megszólítása, informálása és oktatása szintén kiemelt jelentőséggel bír.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.