Közélet

Fidesz: Európában állandósult a terrorveszély

Fidesz: Európában állandósult a terrorveszély

2017. szeptember 11., hétfő
Fidesz: Európában állandósult a terrorveszély

Ahol a tömeges bevándorlás megjelent Európában, ott azzal együtt a terrorizmus is megjelent, a kontinensen állandósult a terrorveszély - mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Az Egyesült Államokat 16 évvel ezelőtt ért terrortámadás évfordulóján a politikus azt mondta: a Fidesz tisztelettel adózik az áldozatok emléke előtt. Nemcsak az Egyesült Államokat, hanem az egész nyugati civilizációt támadás érte - hangsúlyozta. Úgy fogalmazott: a terroristák 2001. szeptember 11-én a New York-i ikertornyokra repülőgépeket irányítottak, ma Európára pedig migrációt irányítanak. Az is látható azonban - folytatta

Hidvéghi Balázs

-, hogy a terroristáknak Európában nincs szükségük repülőgépekre, a mindennapi élet színterei válnak kegyetlen terrortámadások helyszíneivé. "Nem kell ehhez más, csak egy naiv és elhibázott bevándorláspolitika, a tömeges beáramlás, a határvédelem hiánya és néhány hamis útlevél" - tette hozzá, utalva arra, hogy német adatok szerint az Iszlám Állam több mint 11 ezer szíriai útlevéllel rendelkezik. Európában három év alatt állandósult a terrorveszély, a terrorizmus célpontjai pedig az európaiak, az európai kultúra: a bevándorlási hullám kezdete óta több mint 400 európai ember halt meg terrortámadások következtében - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója, kijelentve: ahol megjelentek a migránsok, ott megszűnt a mindennapok biztonsága. Brüsszel ennek ellenére erőlteti elhibázott bevándorláspolitikáját, "nem törődik az európai emberek biztonságával", hanem "a Soros-terv végrehajtásán dolgozik", és támadja azokat az országokat, amelyek ellenállnak ennek a nyomásnak - fejtette ki. A kormánypárti politikus szerint Brüsszel a kötelező kvótákkal szétterítené a bevándorlást Európában, ráadásul egy állandó kötelező betelepítési mechanizmust vezetne be. Magyarország azonban ezután is mindent megtesz, hogy megvédje állampolgárait és Európát is a terrorfenyegetéstől - jelentette ki Hidvéghi Balázs, emlékeztetve: Magyarország saját költségén épített fel kerítést, a határt pedig több ezer katona és rendőr védi. Nyomatékosította, hogy a továbbiakban is minden eszközzel küzdeni fognak a betelepítési kvóták ellen. A Fidesz kommunikációs igazgatója kérdésre elképzelhetőnek nevezte, hogy már szeptemberben megszavazza a parlament az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosítását tiltó előterjesztést. A téma a hét második felében esedékes Fidesz-KDNP-frakcióülésen kerülhet szóba - fűzte hozzá. Arra a felvetésre, hogy a Magyar Idők szerint nyilvánosak lehetnek a Gyurcsány-kormány két volt titkos­szolgálati vezetőjét és szakminiszterét érintő kémkedési ügy részletei, a politikus azt válaszolta: a rendszerváltás óta eltelt időszak egyik legsúlyosabb botrányáról van szó, a Gyurcsány-kormány "külföldi hatalmakkal" és az "alvilággal szövetkezett". Közölte: ha a szolgálatok feloldják a titkosítás egy részét, akkor ő támogatja ezen részletek megismerését, de politikai döntés még nem született. Azzal kapcsolatban, hogy a Független Rendőr Szakszervezet információi szerint rendészeti szakgimnáziumban tanulókat vezényeltek a déli határra - ahol a hírek szerint nem kaptak sem enni, sem inni -, úgy reagált: a témában a DK tartott egy sajtótájékoztatót, amellyel kapcsolatban a Fidesz álláspontja az, hogy a magyar bevándorláspárti ellenzék mindent felhasznál a határvédelem, a kerítés támadására, mert azt szeretné, ha Magyarország engedne a bevándorlási nyomásnak, a "Soros-tervnek". Hidvéghi Balázs szintén kérdésre komolytalan ostobaságnak minősítette, hogy a Jobbik benyújtja az államfő megfosztási eljárásáról szóló javaslatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.