Felmentették az elszabadult villamos vezetőjét

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Három éve emeltek vádat egy szegedi villamosvezető ellen, mert az általa irányított jármű “elszabadult”. A villamos a 700 méteren át száguldott, végül a Károlyi Máhály Kollégium előtt állt meg.

A Szegedi Járásbíróság felmentő ítéletet hozott Kiss Zsuzsanna ügyében, ugyanakkor megállapították, hogy a villamosvezető a közúti közlekedés rendjének megzavarása szabálysértést elkövette. Az eset óta két év eltelt, a szabálysértés elévült, így a felelősségre vonásnak már nincs „helye”. A büntetőeljárás során felmerült költségeket az állam fizeti.

A szegedi villamosvezető ellen még három éve emeltek vádat, mert az általa irányított jármű “elszabadult”, miközben leszállt, és átállított egy váltót. A vádiratban foglaltak szerint a nő 2014. augusztus 26-án reggel 7 órakor hajtott ki a szegedi Pulcz utcai kocsiszínből egy Tatra típusú villamossal. A remízből kiállva a vezető a villamos menetkapcsolóját nullás állásba helyezte, de az előírások ellenére az irányváltó kapcsolót nem állította át, és az áramkört megszakító kulcsot sem vette magához. A mentőkapcsolót véletlenül első fokozatba tette, majd leszállt. A villamos mindeközben elindult és néhány perc alatt annyira felgyorsult, hogy Kiss Zsuzsanna ugyan próbálta utolérni, de lemaradt. A jármű 700 méteren keresztül száguldott, egy forgalmas csomópont piros jelzésénél is áthaladt, végig robogott a Kossuth Lajos sugárúton, majd Károlyi-kollégium előtti megállóban állt meg.A Közlekedésbiztonsági Szervezet szakemberei rekonstruálták a történteket, és kiderült egy műszaki hiba tette lehetővé a villamos „elszabadulását”, a figyelmetlenség mellett.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Műszaki mentéshez és balesethez is riasztották hétvégén a tűzoltókat

Következő sztori

Röplabda: izgalmas mérkőzésen maradt alul a SZRSE

Legutóbbi hasonló cikkek