Első világháborús vándorkiállítás nyílik Hódmezővásárhelyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Nemzeti Múzeum országjáró, első világháborús interaktív vándorkiállítása október elsején Hódmezővásárhelyre érkezik.

A 18 méteres félgömb sátorban a látogatók nem egy hagyományos kiállítást tekinthetnek meg, de azt is átérezhetik, milyen lehetett a fronton vagy a hátországban élni 100 évvel ezelőtt.

A kiállítás címe: Többes számban, amely arra utal, hogy a XX. században, a tömeggyártás, a tömegpusztítás és a tömegpropaganda századában ebből a háborúból már nemcsak a katonák, hanem az otthon, családfő nélkül maradt asszonyok és a gyerekek sem maradhattak ki. A nemzetek háborújában valamiképpen mindenki részt vett, aki nem fegyverrel, az az otthon maradottak áldozatos munkájával.

A vándorkiállítás október 1-jén 12 órakor nyílik meg Hódmezővásárhelyen a Kossuth téren. A megnyitón köszöntőt mond Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere és Varga Benedek, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója. A kiállítást Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő nyitja meg.

A vándorkiállítás október 1-4 között tekinthető meg Hódmezővásárhelyen, a Kossuth téren. A tárlat ingyenesen látogatható. Nyitvatartás: 2017. október 1-jén 14-20 óráig, október 2-3-án 10-20 óráig, október 10-17 óráig.

Előző sztori

Kézilabda: nem sikerült a bravúr az SZKKSE-nek

Következő sztori

Beteg gyermekeken segítenek a L.É.T. Egyesület nyugdíjasai + FOTÓK