/

Elmarad a Dóm térre tervezett sörünnep

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A most zárult Bortér után egy darabig biztosan csendes lesz a Dóm tér, ugyanis eldőlt, elmarad Szegedi Nagy Sörfesztivál. A zúgolódások miatt a szervezők előbb ingyenessé tették a részvételt, majd pár nappal ezelőtt váratlanul bejelentették: elmarad a rendezvény.

A szegedi polgárok közül nagyon sokan várták a sörfesztivált, melyet szeptember 28. és október 1. között rendeztek volna, azonban a szervezők a belépőjegyek megszűnésére hivatkozva két héttel az esemény kezdete előtt váratlanul lefújtak mindent. A legnagyobb közösségi oldalon mintegy kétezer személy jelezte a rendezvényen való részvételi szándékát, és további nyolcezer érdeklődött iránta, ezért valószínűsíthető, hogy minimum tízezer csalódott ember vette szomorúan tudomásul a tényeket. A Dóm téren a legjobb angol, belga, cseh, német és magyar sörök közül válogathattunk volna.

Az internetes hozzászólások között volt olyan, aki csak egy rossz viccnek hitte az egészet, míg mások az esemény főszervezőit hibáztatták. „Ha naponta csak egy 500 forintos belépő lett volna, akkor már távol maradnak a kéregetők, illetve egyéb nem feltétlen kívánatos személyek, viszont a szervezőknek is jön be belőle pénz. A kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad, olyan nehéz lett volna, mondjuk ezt egy 500 forintos belépővel összehozni? Nem lett volna háborgás a magas belépő miatt, de a nép is nagyobb komfortérzettel mozgott volna a rendezvény területén. Engem kifejezetten zavar, amikor ingyenes rendezvényen a kéregetők szinte már zaklatják a népet” – írta egy hozzászóló.

Korábban elővételben mintegy 4 ezer forintért, míg a helyszínen majdnem 7 ezer forintért kínálták a jegyeket a Dóm térre, a szeptember végi, négynapos Szegedi Nagy Sörfesztiválra. Fellépett volna a Beatrice Nagy Feróval, a Republic és még sokan mások. A szegedi viszonylatban borsos belépőt részint a város által kért magas bérleti díjjal indokolták, továbbá a zenekarok gázsijával, hiszen állítólag csak a Dóm tér használatáért fizetendő összeg a rendezvény költségvetésének az egyharmadát felemésztette volna. Azok, akik jegyirodában vásároltak az eseményre belépőt, október 8-ig tudják azokat visszaváltani.

„Szóval csinálunk egy sörfesztet, ami jó. Szervezünk egy retro rock bulit, ami megint jó. Összekötjük a kettőt, ami rossz ötlet, mert a sörösöknek nem kell belépő, a rockerek meg nem akarnak drágább söröket. A jegyeket nem veszik és jönnek a panaszok is, szóval újratervezést játszunk, mint a GPS. Aztán 20 nap múlva rájövünk, hogy hoppá, itt nem stimmelnek a számok és ebből semmi se lesz. A kérdésem a következő: a Szegedi Sörfesztivál fájdalmas passiójának melyik állomásán gondolta át valaki a megvalósíthatóságot, a költségeket, a bevételeket meg az egyéb csodás közgazdasági mutatókat? Ha belépő nélkül életképtelen a buli, miért dobták a belépőt? Ha belépőt se vettek elegen, miért nem szervezték kisebbre az egészet? Tisztelet minden sörbarátnak, de ebből a bagázsból még senki nem látott rendezvényt szervezés előtt?” – olvasható egy másik hozzászóló vaskos véleménye a történtekről.

Természetesen megkereste a szervezőket is, azonban ez idáig nem érkezett válasz a részükről.

Fotó: szegedikalauz.hu

Előző sztori

Eddig csak 236 ezer ukrán utazott vízummentesen az EU-ba az első három hónapban

Következő sztori

Pintér Jácint a cipőkészítésben lelte meg a szépséget