Együttműködési megállapodást kötött a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Takarékbank

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A fenntartható szőlő-, és bortermelés elősegítésére, célzott finanszírozás bevezetésére együttműködési megállapodást kötött a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) és a Takarékbank – jelentették be a szervezetek vezetői sajtótájékoztatón szombaton Budapesten.

Vida József, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: a megállapodás értelmében a Takarék Csoport december végéig speciális hiteltermékeket és banki szolgáltatásokat fejleszt ki a szektor és a gazdálkodók részére. Az együttműködéssel a mezőgazdaság egyik legnagyobb finanszírozója segíti a mintegy 80 ezer család megélhetését biztosító szőlészeti-borászati szektor gazdasági helyzetének és versenyképességének javítását – tette hozzá. A megállapodás illeszkedik a csoport stratégiájába, miszerint érdemben növelik részesedésüket az agrárhitel piacon, és középtávon az agrárium és az élelmiszeripar egyik vezető piaci szereplőjévé kívánnak válni mind ügyfélszám, mind a finanszírozás tekintetében.

Légli Ottó, a HNT elnöke kifejtette: a fenntartható szőlő-, és bortermelés egyik alapja a pénzügyi feltételrendszer megteremtése. A létrejött megállapodás értelmében a HNT szaktudásával segíti a Takarék Csoportot, hogy a gazdálkodók számára speciális és kedvező pénzügyi termékeket és szolgáltatásokat alakítson ki, amelyek figyelembe veszik az ágazat sajátosságait. A szőlő-, és borágazatot az időt és a magas finanszírozást igénylő munkafolyamatok jellemzik. Ahhoz, hogy a termelő optimális érettségi állapotban tudja értékesíteni a borait, vagy az új ültetvények termőre forduljanak időre, finanszírozási forrásra van szükség. Ennek biztosítása speciális hitelkonstrukciókat igényel- fejtette ki. Jelezte, hogy idén a kiváló évjáratra minden esély megvan. Míg a 42 ezres tagságú HNT a szőlő és bortermelőket fogja össze a 22 borvidéken , a Takarékok évtizedek óta a vidék, a mezőgazdaság, és benne a szőlészek, és borászok meghatározó finanszírozói – mondta.

Default thumbnail
Előző sztori

Szijjártó: az Európai Bíróság döntése nem kötelezi Magyarországot

Default thumbnail
Következő sztori

Orbán toronymagasan vezet, Botka támogatói Szél mögé állnának

Legutóbbi hasonló cikkek