Közélet

Ebzárlat és legeltetési tilalom Szatymazon

Ebzárlat és legeltetési tilalom Szatymazon

2017. szeptember 20., szerda
Ebzárlat és legeltetési tilalom Szatymazon

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Szeged Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el Szatymaz külterületére szeptember 30. és október 20. között.

Ebzárlat idején minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek. Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni. Az említett időszakban a település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni oltással rendelkező kutyát vagy macskát – és hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével – szabad kivinni. Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és a fegyveres testületek ebei, a katasztrófa-mentő ebek, a segítő és terápiás ebek, valamint a látás sérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek az utóbbi korlátozás alól. Az ebzárlat alatt befogott kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá helyezik az ebzárlat időtartamára. A vadászterületen kóborló be nem fogható ebek ártalmatlanítása a vadászatra jogosult feladata. A legeltetési tilalom alatt állat a legelőre nem hajtható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.