Közélet

Bűnmegelőzési nap a GEMMA-iskolában + FOTÓK

Bűnmegelőzési nap a GEMMA-iskolában + FOTÓK

2017. szeptember 28., csütörtök
Bűnmegelőzési nap a GEMMA-iskolában + FOTÓK

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai csütörtökön bűnmegelőzési napot tartottak a szegedi GEMMA fejlesztő iskola növendékeinek. 65 halmozottan, súlyosan fogyatékos fiatal részesülhetett az élménypedagógia módszereit felvonultató foglalkozásban.

„Már egy éve készülünk erre a rendezvényre, többször is kilátogattunk a központba. Megismerkedtünk a tanárokkal, akik körbevezették és bemutatták a rendőrség munkatársait a gyerekeknek, annak érdekében, hogy a mai napon gördülékenyen menjen minden. A kicsik már nagyon vártak bennünket, így örömmel jöttünk” – mondta el portálunknak

Horváthné Cserfalvi Ibolya

százados. Kiemelte, a bűnmegelőzési nap lényegét az élményszerű foglalkoztatásban látják, így a fejlesztő iskola növendékei több ismeretterjesztő előadáson is részt vehettek. A BOBI program keretén belül bűnmegelőzési foglalkoztatást tartottak. Játékos formában adták át az ismereteket a résztvevőknek. „Egy egész játékarzenállal készültünk. Különféle kisautókat hoztunk, amelyek segítségével a gyerekek megtanulták felismerni a rendőrség, a tűzoltóság és a mentőszolgálat járműveinek megkülönböztető fény és hangjelzését” – fogalmazott Horváthné Cserfalvi Ibolya. Ugyanakkor fontosnak tartja, hogy a mindennapok során hasznosítható tudást is átadjanak, ezért a „piros a tilos szabályt” is megtanították a fiataloknak. Szándékosan két különböző típusú egyenruhába érkezett a foglalkozásokat vezető 5 rendőr, azzal a céllal, hogy a gyerekek szükség esetén mindkettőt felismerjék. A legnagyobb élményt mégis a rendőrségi gépjármű megtekintése, illetve a testvédő protektor felpróbálása jelentette. A nap végén senki nem tért haza üres kézzel, a gyermekeknek Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a hasznosan töltött nap margójára, ajándékba elkészítették a tenyérlenyomatukat. Továbbá a rendezvény időtartama alatt a helyszínen lehetőséget biztosítottak a dolgozók és az iskola kerékpárjainak regisztrálására a Bike Safe program keretében, amelyről már

korábban írtunk

. A GEMMA Szociális Szolgáltató Központ és Fejlesztő Iskola 2010 őszén jött létre azzal a céllal, hogy fogyatékos személyek nappali ellátását és támogató szolgálatot tartsanak fenn, ezzel is segítve a fogyatékossággal élő gyermeket, fiatalt nevelő családokat. Jelenleg több mint 60 súlyos és halmozott fogyatékossággal és autizmussal élő diák, ellátott jár a GEMMÁ-ba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.