Közélet

Budai Gyula: Szegedig is elér az MSZP korrupciós gépezete

Budai Gyula: Szegedig is elér az MSZP korrupciós gépezete

2017. szeptember 7., csütörtök
Budai Gyula: Szegedig is elér az MSZP korrupciós gépezete

A Hagyó-per csak egy láncszeme a szocialisták korrupciós gépezetének, amelynek szegedi szálai is vannak Czeglédy-ügy révén – közölte Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő a Szegedi Ítélőtábla előtt tartott sajtótájékoztatóján. Megítélése szerint Magyarországot százmilliárdos kár érte, s ezek a botrányos ügyek mind Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején kezdődtek.

A Hagyó-per másodfokú tárgyalása kapcsán tartott a Szegedi Ítélőtábla előtt sajtótájékoztatót

Budai Gyula

, a Fidesz országgyűlési képviselője, aki emlékeztetett, hogy a Kecskeméti Törvényszék

Hagyó Miklós

I. rendű vádlottat, Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettesét hivatali visszaélés, valamint hűtlen kezelés bűntette miatt, mint felbujtót két év, négy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Ezt fellebbezte meg az ügyész súlyosbításért, míg a vádlottak enyhítésért, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára. A vád szerint a Hagyó által működtetett bűnszervezet mintegy 1 milliárd forinttal károsította meg a BKV Zrt.-t 2008 augusztusáig. „Az eljárás több mint hét éve folyik, ennyi időnek elegendőnek kellett volna lenni arra, hogy jogerős bírósági ítélet szülessen. Ez az ügy csak egy láncszem abban a szocialista korrupciós gépezetben, amelyet itt az elmúlt időszakban megismertünk. Ez csak a jéghegy csúcsa, hiszen visszaemlékezhetünk, hogy

Simon Gábor

korábbi MSZP-alelnök titkos ausztriai bankszámlája miatt indult büntetőeljárás, vagy itt van a 4-es metró beruházás kapcsán az Alstom-ügy, amelyben az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) azt állapította meg, hogy az MSZP-SZDSZ-es kormányok a metrópénzek egyharmadát ellopták. A legújabb botrány pedig a Czeglédy-ügy, amelynek szegedi szála is van

Botka László

révén” – sorolta Budai László. Kiemelte,

Czeglédy Csaba

a szegedi polgármester ügyvédje volt, s a mai napig ellátja a szocialisták jogi képviseletét, ezen felül

Gyurcsány Ferenc

DK-elnöknek az ügyvédjeként is tevékenykedett, illetve családi cégének, az Altusnak a befektetési ügyeit is vitte. „Egyértelműen megállapítható ezen ügyek alapján, hogy a több százmilliárd forint kárt okozott a szocialista korrupciós gépezet a magyar államnak, az adófizetőknek. Ezek az ügyek egytől egyig Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt indultak, így érthetetlen, hogy az MSZP és a DK miért hallgat, s miért falaznak Gyurcsánynak, akinek tudnia kellett ezekről az ügyekről” – összegzett a fideszes honatya. A Hagyó-ügy kapcsán Budai Gyula kérdésünkre elmondta, meglátása szerint a bíróság rendelkezik azokkal a bizonyítékokkal, amelyek alapján megfelelő döntést hozhat. A helyzet érdekességének azt tartja a politikus, hogy az első fokon eljáró bíróság az egyik leglényegesebb minősítő körülményt nem állapította meg, nevezetesen, hogy bűnszervezetben követte el a cselekményeket Hagyó Miklós és 14 vádlott társa vonatkozásában, ez esetben ugyanis jelentősen változna a kiszabható büntetés mértéke. Budai szerint a Kecskeméti Törvényszék enyhe ítéletet hozott, hiszen a vádlottak 1 milliárd forint kárt okoztak a BKV-nak, s ilyen súlyú cselekményekért súlyosabb büntetést kellett volna kiszabni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.