Búcsú Bibliával és Kass Jánossal

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szeged Tarján-városi Szent Gellért plébánia búcsúját tartják a Szentírás vasárnapján, szeptember 24-én 10 órakor. Ünnepélyesen trónra helyezik a Ferenc pápának átadott öt kötetes kézzel másolt Biblia hasonmását, bemutatják az 500 hangú Bibliát és többek között Kass János Szeged díszpolgára plakettje felkerül a Szegedi Panteonként szolgáló templom kapura.

A búcsú szónokának a soltvadkerti születésű Szakács Tibor kalocsai megyés papot kérték fel, aki most fejezte be római tanulmányait a Pápai Biblikus Intézetben. A búcsúi misére érkezik Soltvadkertről egy delegáció, a polgármester és kísérete. A polgármester Lehoczki Ferenc, aki a helyi baptista közösség tagja, felolvasást is vállalt. Szakács Ferenc, a szónok édesapja, aki egyébként evangélikus, a felesége katolikus, a fia viszont római katolikus pap, vállalta, hogy felolvassa a szent leckét a búcsúi misében.

Ezután elhelyezik Kass János arcképét. A laudációkat Koczor György, a Kass baráti társaság tagja, Ybl díjas építész és Csákány Béla, az SZTE volt rektora mondja. A misén részt vesznek a Kass baráti kör tagjai és az elhuny Kass János felesége, Hajnal Gabriella és lánya, Kass Eszter művészek.

Előző sztori

Megjelent a Déli Szó tizenharmadik száma – lapozza online!

Következő sztori

Migránsokat fogtak el Nagylaknál