Brutális facsonkítások gallyazás helyett Szőregen

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Barbár módon végezték el a légvezetékek alatti nyesést és gallyazást a Kristály utcában, ráadásul a levágott ágakat több mint egy hónapja nem szállították el.

„Semmi gond nem lenne azzal, ha levágják az ágakat a légvezetéket alatt, hiszen az emberi élet a legfontosabb, ám a munkavégzés módjára nem találnak szavakat a szőregiek” – mutatja Rózsavölgyi József önkormányzati képviselő, milyen rombolást végeztek a Kristály utcában több mint egy hónappal ezelőtt. Hozzátette, a kivitelezés barbár módja felveti a kérdést, hogy vajon szakemberek végezték-e a fák megnyesését, arról nem is beszélve, hogy több mint egy hónap sem volt elegendő idő a kivitelezőnek vagy épp a munka megrendelőjének arra, hogy elszállíttassa a gallyakat.

A városatya hangsúlyozta, sokan dolgoznak azért, hogy minél több zöldfelület legyen Szegeden, a lakosok is ültetnek fákat, ám amit a Kristály utcában látottak jól bizonyítják, hogy egyeseknek egyáltalán nem fontos a növényzet és környezetünk megóvása.

A barbár faágritkítás már csak azért is felháborítja a lakosokat, mert ha valaki a saját portája előtti kiszáradt vagy beteg fát ki szeretné vágatni, akkor időigényes procedúra elé néz: be kell menni az önkormányzathoz, engedélyt kell kérni, 3000 forintos illetéket is kell fizetni, és még azt is meghatározzák számára, hogy milyen fát lehet ültetni az utcára. Rózsavölgyi elmondta, sok kisnyugdíjas a meghatározott fafajtát nem is tudja megvásárolni, mert 8-10 ezer forintot nem tud kiadni egy csemetére.

no images were found

Előző sztori

Jótékonysági futás az újszülöttekért

Következő sztori

Orbán: kinyitották az ajtót a Soros-terv előtt (FRISSÍTVE)