Breitbart: a magyar határvédelem példa Trump számára

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az amerikai Breitbart hírportál szerint a magyar határzár mutatja, milyen következményei lennének a mexikói határra tervezett falnak.

A portál kiemelte, hogy a határkerítésnek köszönhetően két év alatt 99 százalékkal csökkent az illegális határátlépések száma Magyarországon. A cikk idézte Bakondi Györgyöt, aki a határzár felépítésének második évfordulóján azt mondta, a műszaki akadályrendszer a határőrizet sikerének kulcsa, ami nélkül nem lehetne feltartóztatni az országba érkező határsértőket. Bakondi hangsúlyozta a számadatokat: az illegális bevándorlók száma a 2015-ös 391 ezerről 2016-ban 18236-ra, 2017-ben 1184-re csökkent.

A Breitbart kitért arra, hogy Magyarország a határvédelmi rendszer kiépítésével elsőként reagált a kontinenst sújtó bevándorlási hullámra. A cikk szerint a megerősített határvédelem által Magyarország negatív példává vált Soros Györgynél és a hozzá hasonlóknál, akik a nyitott határokat támogatják.

Előző sztori

Viharos szél és zivatarok miatt adtak ki riasztásokat

Következő sztori

Női labdarúgás: leterítette a Nyírséget a szentmihályi tizenegyes