Novemberi Szerencsenapok Extra
//

Amerikai zenész is tiszteleg Jimi Hendrix előtt Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén lenne 75 éves Jimi Hendrix – ennek apropóján indult turnéra a Halper-Hendrix Experiment zenekar. Az együttes szeptember 19-én, kedden 19 órakor Szegeden, az IH Rendezvényközpontban emlékezik a valaha élt egyik legjobb gitárvirtuózra.

A Halper-Hendrix Experiment Hendrix zenéit adja elő jazz stílusban. A nem mindennapi feldolgozásokat ezúttal a szegediek is megismerhetik, ugyanis a formáció kedden az IH Rendezvényközpontba látogat. „A legismertebb dalokat adjuk elő, és vendégművészként az amerikai énekes-ütőhangszeres Ric Toldon is velünk játszik majd. Ő Seattle-ban született, ugyanabban a városban, mint Jimi Hendrix” – tudtuk meg Halper Lászlótól. A budapesti együttes alapítója elmondta, az idei koncertsorozattal a még ma is ikonnak számító rockgitáros 75. születésnapja előtt tisztelegnek.

A jelenlegi csapat a Band of Gypsys Reincarnation nevű zenekarra épül, mely 2010-ben jelentette meg az első lemezét. Az albumon a világhírű jazz-trombitás Randy Brecker is közreműködött. 2012-ben a MÜPÁ-ban nagyszabású koncerttel emlékeztek Hendrix 70. születésnapja alkalmából, a hanganyag 2013. november 27-én jelent meg „Electric Angelland” címmel. 2016 decemberében pedig a MÜPA Fesztivál termében Randy Brecker közreműködésével adtak koncertet.

A zenekar tagjai: Halper László – gitár, Kosztyu Zsolt – basszusgitár, Hajas László – dob, Kollmann Gábor, Csejtey Ákos – szaxofon, Fekete István – trombita.

Előző sztori

Dörner György lesz a SZEGEDma Klub következő vendége

Következő sztori

Bakondi: Botkáék elképzelése beláthatatlan következményekkel járna

Legutóbbi hasonló cikkek