Közélet

Áder: az EU a világ szociális kiadásainak 40 százalékát fedezi

Áder: az EU a világ szociális kiadásainak 40 százalékát fedezi

2017. szeptember 14., csütörtök
Áder: az EU a világ szociális kiadásainak 40 százalékát fedezi

Míg az Európai Unió a világ népességének 7 százalékát adja, a GDP-jének pedig a 23 százalékát, addig a globális szociális kiadások közel 40 százalékát ez a közösség költi el - mutatott rá Áder János köztársasági elnök, vitatva a szociális válság felé haladó Európa képét az Arraiolos-csoport csütörtöki máltai találkozóján.

Az európai államfők egy csoportjának találkozóján a szociális problémákkal kapcsolatos felvetésekre válaszolva

Áder János

kijelentette: Európában nőtt a munkahelyek száma, bár nem minden országban egyformán. Ha az elszegényedés veszélyeztetné a kontinenst - ahogy az az ülésen felvetődött - nem akarnának milliószám az unióba jönni. Az elnök a megoldások megvitatását ajánlotta a résztvevőknek. Áder János pénteken munkareggeli keretében találkozik

Frank-Walter Steinmeier

német elnökkel. Az Arraiolos-csoportot 2003-ban hívta életre

Jorge Sampaio

portugál elnök azoknak az európai államfőknek a részvételével, akik parlamentáris köztársaságok elnökei. A közvetlen végrehajtó hatalmat nem gyakorló államfők többé-kevésbé éves rendszerességű találkozóinak célja az európai együttműködéshez kötődő témák megvitatása. A csoport tagjai idén tizenharmadik alkalommal találkoznak. A tanácskozáson részt vesz még az osztrák, a bolgár, a horvát, az észt, a német, a görög, az olasz, a lett, a lengyel a portugál és a szlovén elnök. A határok átlépése címmel megrendezett idei kétnapos találkozót

Marie-Louise Coleiro Preca

, Málta elnöke nyitotta meg, aki a párbeszéd fontosságát hangsúlyozta és közös cselekvésre hívta fel a résztvevőket. A jelenlévők a szekcióülést megelőzően "A szociális Európa visszafoglalása a globális ragadozó gazdaság árnyékában" címmel hallgattak meg vitaindító előadást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.