/

A választási rendszert értékeli a Nézőpont a Móra-szakkollégiumban

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar választási rendszer a 2018-as országgyűlési választás tükrében címmel egyetemi hallgatók, oktatók, valamint a Nézőpont vezetői beszélnek majd a 2011-ben elfogadott választási rendszerről az SZTE Móra Ferenc Szakkollégiumban.

A tudományos értekezésre szeptember 21-én, csütörtökön 14 órától várják az érdeklődőket az újszegedi Móra-szakkollégiumban. A workshop témája a 2011-ben elfogadott választási rendszer értékelése, valamint a pártrendszerre és a pártversenyre gyakorolt hatásainak vizsgálata. A rendezvényen a 2018-as választáson induló pártok lehetséges választási stratégiáit is elemzik az előadók.

A konferencián elsőként a rendezvény szervezői mutatkoznak be, vagyis a Nézőpont Csoport, az SZTE-ÁJTK Politológiai Tanszék, az SZTE Móra Ferenc Szakkollégium és a Szegedi Politológus Hallgatók Egyesülete (SZTEP).

A rövid beszámolókat követően a hallgatóké a terep, az SZTE négy fiatalja mutatja be tudását, szóba kerülnek majd kisebb pártok, az európai rendszerek, a politikai szocializáció, valamint a kampányfinanszírozás is.

A workshop a hallgatói panelt követően kerekasztal-beszélgetéssel folytatódik, Fábián György, az SZTE-ÁJTK Politológiai Tanszékének nyugalmazott docense, Löffler Tibor, az SZTE-ÁJTK Politológiai Tanszékének docense, illetve Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezetője részvételével.

További részletek ITT.

Előző sztori

Nem távolodik el a vízilabdától Lengyel Dorottya

Következő sztori

Labdarúgás: a hatodikra hajt a SZEOL Szentlőrincen