Közélet

A hallássérült emberek számíthatnak a kormányra

A hallássérült emberek számíthatnak a kormányra

2017. szeptember 24., vasárnap
A hallássérült emberek számíthatnak a kormányra

A fogyatékos emberek, köztük a hallássérültek számíthatnak a kormányra, hiszen ügyük a társadalom közös ügye - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap, a hallássérültek világnapján az MTI-vel.

A közleményben emlékeztettek, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága a fogyatékosságügy területén intenzív párbeszédre törekszik a szakmai és a civil szervezetekkel, a fenntartókkal, valamint az érintettek képviselőivel. Ennek a párbeszédnek köszönhetően az elmúlt években jelentős előrelépés történt - írták. A kormány a fogyatékos emberek mindennapjait megkönnyítő programot indított az idén tavasszal: a 4 milliárd forint keretösszegű uniós projekt célja a fogyatékkal élők közszolgáltatásokhoz történő hozzáférésének javítása, valamint a társadalmi felzárkózás folyamatának erősítése. A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) 2017-ben 500 millió forint kiegészítő költségvetési támogatásban részesült a KONTAKT videotolmács szolgáltatás fenntartására. A szolgáltatás 2013-ban uniós projekt keretében indult, és a célként kitűzött 1000 fő felhasználói számot 50 százalékkal meghaladva, a felhasználók számának folyamatos növekedése mellett üzemel - tették hozzá. A kormány tavaly megemelte a térítésmentes jelnyelvi tolmácsszolgáltatás finanszírozására fordított összeget is 420 millió forintra - sorolták. A közlemény kitér arra, hogy az idén Budapest ad otthont a Siketek Világszövetsége 3. Nemzetközi Konferenciájának, amely megszervezését a minisztérium összesen 60 millió forint támogatással segíti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.