Közélet

24 millió forint hagyományőrzésre, közösségfejlesztésre

24 millió forint hagyományőrzésre, közösségfejlesztésre

2017. szeptember 27., szerda
24 millió forint hagyományőrzésre, közösségfejlesztésre

Az elkövetkező három évben ötezer ember segítségével mintegy százhúsz eseményt fog megszervezni a Csodás Hagyatékunk Hagyományőr és Kulturális Egyesület a PDF Állat- és Környezetvédelmi Alapítvánnyal. A projekt keretében pásztorkutyás fejlesztőprogramokat is eljuttatnak iskolákba.

A magyar hagyományokat szeretné megismertetni a fiatal generációval a Csodás Hagyatékunk Hagyományőr és Kulturális Egyesület, továbbá a közösségépítést is zászlajukra tűzték - tájékoztatott

Pándi László

, a szervezet társadalmi kapcsolatokért felelős alelnöke. Az általuk elképzelt programok között szerepelnek személyiségfejlesztő tréningek és vízitúrák is, mint például a Szeged-Magyarkanizsa, vagy éppen a Szeged-Arad táv vízen való megtétele. Szeretnék elérni, hogy a generációk között is kialakuljon egy szoros kapocs, ezért Ópusztaszeren és egyéb helyszíneken zenei összejöveteleket szerveznek majd - hangzott el a 24 millió forint uniós támogatást elnyert projekt ismertetőjén.

Ágoston Réka

, az egyesület nevelésért felelős alelnöke az ifjúsági táborok fontosságára hívta fel a figyelmet, ahol a gyerekprogramok mellett a magyar hagyományokat új, modern köntösbe öltöztetve adhatják át a résztvevőknek.

Hajnal Gyöngyi

, az egyesület örökös elnöke azt emelte ki, hogy az általános- és középiskolákban nagy segítségét veszik a kutyákkal való foglalkozásoknak, hiszen azok csökkentik a gyerekekben a stresszérzetet, és ez az osztályzatok javulásában is mérhető eredmény. A felmérések azt mutatják, hogy a négylábúaknak köszönhetően nőtt a gyerekek kreativitása is, ezért a projektbe olyan fejlesztőprogramot is beemelnek, amelynek a főszereplői a kutyák lesznek. A tervek szerint jövő év májusában Közép-Európai Pásztorkutyás Konferenciát is szerveznek, amelyre többek között világhírű török, magyar és amerikai szakemberek jelezték részvételüket. Az eseménynek Szeged és Szatymaz közösen ad majd otthont. Elsősorban a V4 országokból várnak 800-1000 résztvevőt, de például Erdélyből is érkeztek pozitív visszajelzések. A PDF Állat- és Környezetvédelmi Alapítvány elnöke,

Kiss Anett

- aki két kuvaszt hozott magával - elmondta, pásztorkutyás fejlesztőprogramokat is szeretnék eljuttatni az iskolákba. Legközelebb szeptember 30-án, 10 órától Ópusztaszeren, a Nemzeti Történeti Emlékparkban várják a Csodás Hagyatékunk Hagyományőr és Kulturális Egyesület tagjai az érdeklődőket a „Tuti jó harapás” nevű rendezvényükre, amelyre még palacsintával is készülnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.