Závecz Research: erősödik a Fidesz, gyengül az MSZP

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Halász János; Németh Szilárd; Orbán Viktor; Semjén Zsolt

A Fidesz támogatottsága nőtt, a Jobbiké nem változott, az MSZP tábora viszont az elmúlt hónapban két százalékpontot csökkent – derül ki a Závecz Research legfrissebb közvélemény-kutatásából.

A Fidesz támogatottsága 24-ről 26 százalékosra nőtt az elmúlt hónapban, a Jobbik híveinek aránya három hónapja változatlan, 13 százalékos, az MSZP támogatottsága viszont az elmúlt hónapban két százalékponttal csökkent, jelenleg a választókorú népesség 10 százaléka sorakozik fel mögéjük.

A DK tábora maradt 4 százalékos, az LMP-é kissé emelkedett – 2-ről 3 százalékra. Továbbra is öt párt áll 1 százalékon: a Momentum, az Együtt, a Kétfarkú Kutyapárt, a Liberálisok és a Párbeszéd. A pártot nem választók aránya valamivel csökkent, a legutóbbi 38-ról 36 százalékra.

A biztos pártválasztók csoportjába a választók alig több mint egyharmada tartozik, ezért a körükben közzétett adatok tájékoztató jellegűek. Ebben a körben a Fidesz 43 százalékot ér el, a Jobbik 20, az MSZP 17 százalékos. Az elkötelezett és aktív szavazók 8 százaléka támogatja a DK-t, 5 százaléka az LMP-t. Az Együtt 2 százalékos, a Momentum, a Kétfarkú Kutyapárt, a Liberálisok és a Párbeszéd 1-1 százalékos – ezek a legérdekesebb eredményei a ZRI Závecz Research Intézet augusztus közepén, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásának.

Nyolc hónappal a parlamenti választások előtt a választópolgárok 32 százaléka tartaná jónak, ha a Fidesz maradna kormányon a következő ciklusban is.

Előző sztori

Ellenőrzéseket tart a rendőrség a SZIN ideje alatt + VIDEÓ

Következő sztori

Ismét cicatragédia Szegeden