Vízágyúkkal szorították ki a migránsokat Róma központi parkjából

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Romavizagyu576x356

Vízágyúkkal távolították el csütörtök kora reggel a Termini római központi vasútállomás előtti parkban letelepedett migránsokat, akik kövekkel, üvegekkel dobálták meg a velük szemben fellépő rendőröket.

Helyszíni jelentések szerint utcai csatatérré változott Róma egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontja, a Termini-pályaudvar előtti tér.

A vízágyúk és a rohamrendőrök lépésről-lépésre szorították ki a zöldterületeken, fák alatt, virágágyasokban letelepedett, többségében afrikai férfiakat. A rendőri fellépésre ébredt migránsok minden kezük ügyébe kerülő tárggyal válaszoltak: köveket, üvegeket és kisebb gázpalackokat dobáltak a rendőrökre. Két migránst őrizetbe vettek.

A római idegenrendészet közleménye szerint a mintegy száz migránst korábban egy üresen álló közeli épületből távolították el. Más szálláslehetőséget ajánlottak fel nekik, de ezt elutasították, és szombaton a vasútállomás előtti téren telepedtek le, ahol naponta több százezren haladnak át az ott lévő buszmegállók miatt is.

A hatóságok szerint a közterületen letelepedett migránsok veszélyt jelentettek, mivel főzéshez tüzet gyújtottak és ehhez gázpalackokat is használtak.

Előző sztori

Vizslaversenyt rendeznek Szegeden

Következő sztori

Vízilabda: a B csoportba került a ContiTech Szeged Diapolo