Közélet

Vádemelés a koszovói fegyvercsempésszel szemben

Vádemelés a koszovói fegyvercsempésszel szemben

2017. augusztus 14., hétfő
Vádemelés a koszovói fegyvercsempésszel szemben

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a koszovói férfival szemben, aki január elején pisztolyt és töltényeket akart Magyarországra csempészni.

A vádirat szerint a vádlott január 6-án, a hajnali órákban jelentkezett belépésre Magyarország területére Szerbia irányából a röszkei autópálya határátkelőhelyen egy koszovói rendszámú autóbusz utasaként - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. A határellenőrzés során a vádlott kabátjából lefoglalásra került egy pisztoly az annak tárjában levő 8 db tölténnyel együtt, továbbá ugyancsak a vádlott kabátjából a rendőrök lefoglaltak további 42 db töltényt. A vádlott sem a lőfegyver, sem a lőszerek Magyarországra történő behozatalához engedéllyel nem rendelkezett. A vádlott által lefoglalt tárgyak tűzfegyvernek, illetőleg lőszernek minősülnek. A járási ügyészség a vádlottat lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.