Közélet

Vádemelés a gondozottak pénzét elsikkasztó szegedi nővel szemben

Vádemelés a gondozottak pénzét elsikkasztó szegedi nővel szemben

2017. augusztus 4., péntek
Vádemelés a gondozottak pénzét elsikkasztó szegedi nővel szemben

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli nővel szemben, aki az egyik magyarországi egyház keretében végzett közérdekű tevékenységével összefüggésben mintegy 11 millió forintot tulajdonított el.

A vádirat szerint a vádlott 2012. elejétől egészen 2015. végéig közérdekű önkéntes tevékenységet végzett egy magyarországi egyház kisebbségekkel foglalkozó missziójának keretében. A vádlott a szegedi kirendeltségen dolgozott ahol többek között az őt foglalkoztató szervezet feladata volt a rászoruló embereket támogató házi segítségnyújtás és szociális étkeztetés. A vádlott feladata volt szegedi telephelyvezetőként továbbá a számlák megnyitása, a működési költségekkel történő elszámolás, a gondozóként dolgozók munkájának és a gondozási tevékenységnek a koordinálása, ellenőrzése. A vádlott mindezen túlmenően a gondozottaktól az étkeztetésre átvett térítési díjat naponta csekken adta fel az őt foglalkoztató szervezet felé, illetőleg naponta kellett befizetnie azt a szervezet bankszámlájára. A vádirat szerint a vádlott 2015. júliusától azt kérte az étkezési térítési díjakat beszedő szociális gondozóktól, hogy az átvett összegeket személyesen neki adják át, amelyeket azonban nem fizetett be a szervezet bankszámlájára és azt más módon sem továbbította a misszió felé, így a 2015. szeptember 30. napjáig terjedő időszakban mintegy 11.400.000.-Ft-ot tulajdonított el. Az ügyészség a vádlottat folytatólagosan, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.