Közélet

Vádemelés a bombákkal fenyegetőző szegedi férfival szemben

Vádemelés a bombákkal fenyegetőző szegedi férfival szemben

2017. augusztus 30., szerda
Vádemelés a bombákkal fenyegetőző szegedi férfival szemben

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki távirányítós bombákkal fenyegetőzött idén nyáron.

A vádirat szerint a vádlott június 30-án délután Szegedről egy nyilvános fülkéből telefonált be a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányítási Központjába és azt közölte, hogy Szegedről beszél, komoly problémája van, mégpedig az, hogy a városgazdálkodás kinn volt és összeszedte egy koldus ruháit - fogalmazott közleményében a Csongrád Megyei Főügyészség. Közölte azt is, hogy ez a koldus katonai akadémiát végzett és 2 db távirányítós bombát helyezett el a városgazdálkodás területein, hiába voltak ott biztonsági őrök, be tudott oda menni. A vádlott fenti valótlan bejelentésével, mely szerint a Szegedi Környezetgazdálkodási és Nonprofit Kft. területén bombák kerültek elhelyezésre, a köznyugalom megzavarására alkalmas valótlan tényt állított, egyben azt a látszatot is keltette, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget. A járási ügyészség a vádlottat közveszéllyel fenyegetés bűntettével vádolja, amelyet egyébként többszörös visszaesőként követett el. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.